Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Explosion i lyxbil på Ramels väg

Nationella bombskyddet kallades till platsen.

Tekniker och polis var kvar fram till sextiden på måndagsmorgonen.Bild: Enes Mehmedagic
Strax innan tre natten till måndag larmades polis och räddningstjänst till Ramels väg i Malmö om en explosion. Det visade sig att något hade detonerat och sprängskadat en lyxbil, en Maserati.
Nationella bombskyddet har varit på platsen och kontrollerat bilen.
– Man tror att det lutar åt någon krutladdning, säger Hans Nilsson, vakthavande vid befäl polisregion Syd. Det är alltså ingen handgranat eller så, utan det är pyroteknik eller något sådant som använts.
En rapport från Nationella bombskyddet väntas under förmiddagen.
Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen. Det ska även ha rykt från bilen i samband med explosionen men ingen brand uppstod. Polisen vet inte om det finns någon hotbild mot bilens ägare.
– Det är oklart vilken brottsrubricering det kommer bli. Det kan antingen bli allmänfarlig ödeläggelse eller skadegörelse, säger Hans Nilsson.
Vid sextiden på måndagsmorgonen var avspärrningarna borttagna men bilen ska ha stått kvar.
– Den är inte bärgad utan vad jag vet så står den kvar, säger Hans Nilson.
Brandkår och polis larmades vid 02.53 om en kraftig explosion vid en parkerad bil på Ramels väg Rosengård.Bild: Patrick Persson
När polisen kom fram fann man en sprängskadad lyxbil vid gamla bensinmacken på Ramels väg.Bild: Patrick Persson
Bilens motorhuv fläktes upp och vindrutan skadades.Bild: Enes Mehmedagic
När man försiktigt undersök sprängskadorna vid lyxbilens motorhuv beslutades om en utvidgad avspärrning och bombtekniker rekvirerades till platsen.Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Sprängningar i Malmö
Gå till toppen