Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya bevis gällande den försvunna sjubarnspappan – 53-åring åtalas nu för mord

Nya tekniska fynd och nosen tillhörande en likhund ligger bakom att en rättsprocess måste tas om i Malmö. Den 53-årige man som tidigare ställts inför rätta för att ha rövat bort en sjubarnspappa åtalas nu för att ha mördat honom.

Den 53-årige mannen var vän till sjubarnspappan – polis och åklagare har under hela utredningen misstänkt att han ligger bakom sjubarnspappans försvinnande och död.
Sedan den 22 juni ifjol har ingen sett sjubarnspappan. 53-åringen ska ha varit skyldig honom pengar – och den aktuella dagen reste de iväg tillsammans i 53-åringens personbil.
Men eftersom kroppen inte har hittats kunde åklagaren inte åtala för mord. Mannen ställdes istället inför rätta för människorov och grov misshandel.
Bland bevisen ingår bland annat sjubarnspappans blod som påträffats i 53-åringens bil. Bilen anmäldes stulen efter försvinnandet, men hittades två månader senare, vid trafikplats Lundåkra.
Viktiga bevis mot 52-åringen låg i hans bil: En pärm där polisen hittat den nu dömdes fingeravtryck avsatt i sjubarnspappans blod. Pärmen var ett prospekt för den bostadsrätt som tros vara motivet bakom försvinnandet.
53-åringen dömdes till fyra års fängelse för grov misshandel – tingsrätten ansåg inte att bevisen höll för att döma honom även för människorov.
Åklagare Pär Andersson överklagade, och denna veckan skulle fallet tas upp i hovrätten. Men innan dess hann nya bevis säkras av polisen.
– Den aktuella bilen har genomsökts av likhund. En sådan hund har inte funnits i Sverige tidigare men nu har man en i Göteborg. Och hunden markerar att det har funnits en död människa i bilen, säger Pär Andersson.
– Vi har även undersökt det sätet där offret har suttit, där det funnits jättemycket blod. Vi har letat och hittat tändsatspartiklar på sätet och ryggen från samma typ av vapen som man hittat en kula från, vilken låg framför offret i fordonet. Ett salongsgevär med kaliber 22-kula.
– Offret är skjuten och dödad i bilen. Därför har jag justerat gärningen till mord.
Men eftersom 53-åringen inte ställts inför rätta för mord måste fallet tillbaka till tingsrätten. Nästa vecka tas rättegången om igen – men nu med en ny rubricering.
53-åringen har under hela rättsprocessen nekat till brott.
Gå till toppen