Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Populär kulinarisk vandring till Malmö: ”Det är en fantastisk matstad”

Gå eller cykla mellan tio olika restauranger under en dag – och provsmaka en rätt på varje ställe. Succékonceptet Madamilen startade i Vellinge för ett år sedan. I augusti kommer den populära matvandringen till Malmö.

Bild: Carin Pålsson
– Det är första gången vi kör Madamilen i Malmö men det har varit aktuellt att göra något i Malmö ända sedan vi började. Nu har vi testat och förfinat konceptet, säger evenemangets grundare Charlotta Ranert.
Hon arrangerade den första Madamilen på Näset i september förra året och succén var ett faktum. Sedan dess har hon arrangerat sju Madamilen runt om i Skåne, både i Skanör, Höllviken och Lund. Den 26 augusti kommer Madamilen för första gången till Malmö.
– Jag tycker att Malmö är en helt fantastisk matstad. Det finns en mångfald av aktörer och många passionerade människor, säger Charlotta Ranert.
Läs mer: Tugga och trampa dig runt tio matstopp på Näset
Madamilen i Malmö startar på Far i hatten och därefter gör deltagarna ytterligare nio stopp runt om i staden.
– Man kommer till Far i hatten med sin biljett och där får man ett armband och en meny. Sedan tar man det i sin egen takt och väljer själv i vilken ordning man går, förklarar Charlotta Ranert.
Hur har ni valt vilka restauranger som ska delta?
– Jag har jobbat med mat de senaste tio åren så jag väljer ut ställen jag gillar, som jag tycker har något speciellt, och hör av mig till dem.
– Jag letar efter unika ställen som jobbar på ett äkta och ärligt sätt, har passionerade ägare och fina historier.
Läs mer: Succé för första upplagan av Madamilen
400 biljetter kommer säljas till Madamilen i Malmö. Men för den som inte kan delta i augusti kommer det snart en ny chans. I höst planerar Charlotta Ranert nämligen fler evenemang i Malmö.
– Jag tänker mig en mer tematisk Madamilen i höst: till exempel Madamilen italiano, säger hon.
– Sedan vill vi gärna göra Madamilen i andra städer som Helsingborg eller Ystad. Men vi tänker stort, jag och mina Madamilen-kollegor, och vill gärna sprida konceptet även utanför Skåne.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook

Här är stoppen på Madamilen Malmö

Far i hatten
Bouchon
Cacaofoni
Lilla Kafferosteriet
Restaurang Smak
OST & Vänner
BrewDog Bar
Mat- & chokladstudion / Pastry by Joel Lindqvist
Ola & Ko
Restaurang Rebell
Gå till toppen