Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Populär kulinarisk vandring till Malmö: ”Det är en fantastisk matstad”

Gå eller cykla mellan tio olika restauranger under en dag – och provsmaka en rätt på varje ställe. Succékonceptet Madamilen startade i Vellinge för ett år sedan. I augusti kommer den populära matvandringen till Malmö.

Bild: Carin Pålsson
– Det är första gången vi kör Madamilen i Malmö men det har varit aktuellt att göra något i Malmö ända sedan vi började. Nu har vi testat och förfinat konceptet, säger evenemangets grundare Charlotta Ranert.
Hon arrangerade den första Madamilen på Näset i september förra året och succén var ett faktum. Sedan dess har hon arrangerat sju Madamilen runt om i Skåne, både i Skanör, Höllviken och Lund. Den 26 augusti kommer Madamilen för första gången till Malmö.
– Jag tycker att Malmö är en helt fantastisk matstad. Det finns en mångfald av aktörer och många passionerade människor, säger Charlotta Ranert.
Läs också Tugga och trampa dig runt tio matstopp på Näset
Madamilen i Malmö startar på Far i hatten och därefter gör deltagarna ytterligare nio stopp runt om i staden.
– Man kommer till Far i hatten med sin biljett och där får man ett armband och en meny. Sedan tar man det i sin egen takt och väljer själv i vilken ordning man går, förklarar Charlotta Ranert.
Hur har ni valt vilka restauranger som ska delta?
– Jag har jobbat med mat de senaste tio åren så jag väljer ut ställen jag gillar, som jag tycker har något speciellt, och hör av mig till dem.
– Jag letar efter unika ställen som jobbar på ett äkta och ärligt sätt, har passionerade ägare och fina historier.
Läs också Succé för första upplagan av Madamilen
400 biljetter kommer säljas till Madamilen i Malmö. Men för den som inte kan delta i augusti kommer det snart en ny chans. I höst planerar Charlotta Ranert nämligen fler evenemang i Malmö.
– Jag tänker mig en mer tematisk Madamilen i höst: till exempel Madamilen italiano, säger hon.
– Sedan vill vi gärna göra Madamilen i andra städer som Helsingborg eller Ystad. Men vi tänker stort, jag och mina Madamilen-kollegor, och vill gärna sprida konceptet även utanför Skåne.

Här är stoppen på Madamilen Malmö

Far i hatten
Bouchon
Cacaofoni
Lilla Kafferosteriet
Restaurang Smak
OST & Vänner
BrewDog Bar
Mat- & chokladstudion / Pastry by Joel Lindqvist
Ola & Ko
Restaurang Rebell
Gå till toppen