Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Explosion i lägenhet på Kantatgatan

Natten till tisdag fick polisen in flera samtal om en kraftig explosion vid en lägenhet på Kantatgatan i Malmö. Ingen person skadades i samband med explosionen.

Bild: Johan Nilsson/TT
Larmet kom strax efter klockan två natten till tisdagen. Något hade exploderat och orsakat materiella skador.
– Vi lokaliserar det till en lägenhet där ett explosivt föremål har kastats in och detonerat, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl polisregion Syd till TT.
Malmöpolisen tror inte att det är dynamit eller liknande som kastats in, utan att det rör sig om en kraftigare fyrverkeripjäs eller en så kallad krutbomb.
– Det är sannolikt någon form av krutladdning som detonerat i lägenheten där en kvinna och tre små barn ska ha vistats, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl polisregion Syd.
Brandkår ambulans och polis larmades till platsen.Bild: Patrick Persson
Ingen av personerna i lägenheten skadades i samband med explosionen.
Vittnen ska ha sett rök komma från fönstret och räddningstjänsten larmades till platsen men det ska inte ha uppstått någon brand. Polisens kriminaltekniker ska undersöka lägenheten.
– Händelsen kommer att rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och lägenheten har även evakuerats och spärrats av för att det ska kunna genomföras en teknisk undersökning under tisdagen, säger Hans Nilsson.
Den senaste veckan har det skett flera sprängdåd i Malmö med omnejd. Om dessa har något samband med det senaste sprängdådet är oklart.
Läs mer: Explosion i lyxbil på Ramels väg
Läs mer: Detonation vid höghus i Malmö i natt
– Det är jag för okunnig om för att kunna se att det skulle finnas något samband, säger Hans Nilsson.
Ingen person har gripits efter explosionen.
Boende i fastigheter på Kantatgatan vaknade i natt vid 02.09 av en kraftig explosion.Bild: Patrick Persson
Läs alla artiklar om: Sprängningar i Malmö
Gå till toppen