Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundaelev bronsmedaljör i internationell biologitävling

Tre av de svenska deltagarna vann brons i årets internationella biologiolympiad. En av dem var Hannes Nilsson från Spyken i Lund.

Hannes Nilsson på tävlingen i Coventry, England.Bild: Lena Lundquist
– Det var oväntat, jag var med i fjor också och då gick det mycket sämre, säger Hannes Nilsson.
Det var i söndags som den internationella biologiolympiaden i Coventry avslutades. 241 gymnasieelever från 66 länder deltog i tävlingen som går ut på att lösa biologiska problem och genomföra biologiska experiment.
–Ett praktiskt test var att dissekera fluglarver i mikroskop och hitta deras organ.
Hannes Nilsson var den enda skånska deltagaren i olympiaden. Tre av fyra svenska tävlande vann brons och den fjärde hamnade precis utanför bronsplats.
– Trettio procent av de bästa får brons, det är ett jättebra resultat, säger Lena Lundquist, gruppledare för det svenska laget.
Utöver biologi är matte ett av Hannes Nilssons specialämnen. Så sent som i juni tilldelades han LMK-stiftelsens matematikstipendium i samband med att han tog studenten.
Hannes Nilsson låter inte sin fallenhet för matematik och biologi gå till spillo. Till hösten läser han vidare i dessa ämnen på Lunds universitet.
Gå till toppen