Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Madamilen kommer tillbaka till Lund

Den 30 september ordnas en ny upptäcktsfärd av Lunds gastronomiska utbud.

400 Lundabor och tillresta köade på Ingelsta Kalkon för att få armband av arrangören och matkonsulten Charlotta Ranert, när Madamilen ordnades i Lund i februari.Bild: Sandra Henningsson
Den 25 februari i år arrangerades matrundan Madamilen i Lund för första gången. Evenemanget som innebär en tur till fots eller cykel med tio smakstopp hos lokala krögare ordnades för första gången i arrangören Charlotta Ranerts hemtrakter i Skanör-Falsterbo 2016. Under året har det utvidgats till bland annat Lund och Limhamn och den 26 augusti kommer Madamilen till Malmö.
Det behövs något för att få lokalbefolkningen att upptäcka sin matstad, förklarade Charlotta Ranert för Sydsvenskan och Hallå Lund när Madamilen hade premiär i Lund i vintras.
Många var nyfikna på att smaka maten hos de deltagande restaurangerna och butikerna, från La Cucina i väster till Korvhuset i öster, och biljetterna såldes slut.
Nu är det dags för en ny madamil i Lund där flera av förra rundans matställen återkommer, som Rekodeli, Meat d'Pate, Ingelsta Kalkon och Tehuset Java. Nya stopp under höstens promenad är bland andra Ihsiri, Wasabi, Salladsfabriken och Kulturkrogen.
Biljetterna till Madamilen lördagen den 30 september börjar säljas den 15 augusti på Tickster.
Gå till toppen