Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Resor

Maffig gångbro i Alperna invigd

En halv kilometer lång hängbro för fotgängare har invigts i de schweiziska Alperna.Bild: Valentin Flauraud/Keystone/AP/TT
Den som njuter av spektakulära bergsvyer – och samtidigt inte lider av höjdskräck – har nu fått en attraktion att sukta efter.
En halv kilometer lång hängbro för fotgängare har invigts i Randa i de schweiziska Alperna. Bron är världens längsta i sitt slag, enligt turistkontoret i Zermatt, rapporterar CNN. Mer exakt är bron 494 meter lång och som högst 85 meter över marken.
Från bron går det bland annat att skåda Matterhorn, Weisshorn och Bernalperna. Den sträcker sig över en dalgång mellan samhällena Zermatt och Grächen. Bygget ersätter en tidigare bro på platsen som hade skadats av fallande stenar och block, något som inte ska kunna drabba den nya bron på grund av dess högre höjd.
Namnet, Charles Kuonens hängbro, kommer från en psykolog och vinproducent som har varit den största sponsorn av brobygget.
Gå till toppen