Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna höggs – hjälptes till akuten efter rån på Eriksfältsgatan

På tisdagsmorgonen rånades och höggs en kvinna i 60-årsåldern med ett okänt tillhygge på Eriksfältsgatan i Malmö. Förbipasserande hjälpte den skadade kvinnan till akuten. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grov stöld.
Bild: Läsarbild
– Hon har blivit slagen och utsatt för våld, men hon är inte skottskadad, sa Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral om händelsen i ett tidigt skede.
Rånet inträffade på Eriksfältsgatan klockan 05.20 på tisdagsmorgonen. Senare berättade polisen att en okänd gärningsperson misshandlat kvinnan med hugg från ett okänt tillhygge så att hon fick skärskador och därefter stulit hennes väska med mobiltelefon och dator.
– Informationen jag fick från akuten i morse var att skadorna var lindriga, men det finns inga uppgifter om att hon lämnat sjukhuset, säger Magnus Aspegren, kommunikatör på Sus i Malmö.
Kvinnan är i 60-årsåldern och fick hjälp av förbipasserande att ta sig till akuten.
Polisen har spärrat av brottsplatsen vid Malmö Badmintoncenter på Eriksfältsgatan. Kvinnan var hörbar när hon kom in till akuten och har förhörts av polisen under förmiddagen.
– Patrullen har lämnat sjukhuset och håller på att skriva en anmälan just nu, säger Kim Hild.
Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grov stöld. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Gå till toppen