Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Daniel Andersson: ”Vi vill skriva långa kontrakt med spelare vi tror på”

Malmö FF värvar unge talangen Bonke Innocent från norska Lilleström. Och MFF har höga förhoppningar på den 21-årige talangen som nu skrivit på för 4,5 år. ”Vi vill ju skriva så långa kontrakt som möjligt med unga spelare som vi tror mycket på”, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Daniel Andersson ser en stor potential i nya nigerianske mittfältaren Bonke Innocent.Bild: Matilda Ahlberg/Bildbyrån
Ryktena om att den unge Bonke Innocent skulle vara på väg till MFF kom på tisdagen. På onsdagen blev övergången klar.
Innermittfältaren väljer bort Norge för Sverige. En affär som Daniel Andersson är nöjd med – han ser en stor potential i nigerianen.
– Han är en stark, snabb central mittfältare som är mycket trygg med bollen. Och han är bra på att direkt återerövra bollen. Han har sina absoluta styrkor i defensiven, men kan spela åt båda håll såklart. Vi får se hur Magnus väljer att spela honom.
”Det är klart att det är ett litet steg att ta, men förhoppningsvis kan han ta det klivet. Vi ser en stor potential i Innocent.”
Innocent har spelat i Lilleström sedan 2014. Det har underlättat att hålla koll på honom. Trots tre år i norska högsta serien är han alltså bara 21 år.
– Vi tittar mycket på de nordiska ligorna och haft koll på Innocent ett tag.
Bonke Innocent byter nu från ett lag på en niondeplats i norska Tippeligan till ett överlägset lag i Allsvenskan.
Hur stort är det steget?
– Det är klart att det är ett litet steg att ta, men förhoppningsvis kan han ta det klivet. Vi ser en stor potential i Innocent. Och när han nu kommer till vår trupp med bra ledare och andra bra spelare finns det möjlighet att fortsätta att utvecklas. Men hur bra Innocent kan bli kan vi bara sia om, säger Daniel Andersson
På nigerianska sajter jämförs Innocent med den Manchester Citys ivorian Yaya Touré. Vad säger du om det?
– Jag tycker inte att det går att jämföra olika spelare. Det blir ofta bara löjligt, förklarar Daniel Andersson.
”Det är bara tillfälligheter. Vi letar alltid efter bra spelare och har koll på många spelare och så ibland dyker möjligheten upp.”
MFF har nu på kort tid skrivit långa kontrakt med två unga afrikanska spelare. I juli värvade ju MFF Kinglsey Sarfo från Sirius. Båda har skrivit på kontrakt på 4,5 år.
– Vi vill ju skriva så långa kontrakt som möjligt med unga lovande spelare som vi tror mycket på.
För ett par år sedan värvade ni Berget, Eikrem. Då var det nordiska spelare som inte riktigt lyckades i Europa. Nu värvar ni afrikaner som varit i närområdet. Är det tillfälligheter eller har ni bytt taktik?
– Det är bara tillfälligheter. Vi letar alltid efter bra spelare och har koll på många spelare och så ibland dyker möjligheten upp. Sedan handlar det också om att vi vill skapa rätt balans i truppen.
Du har i en Sydsvenskanintervju tidigare sagt att ni får svårt att förlänga med Eikrem, Berget och Youtun. Har det hänt något där?
– Det har inte ändrats mycket, avslutar Daniel Andersson.
Läs också Daniel Andersson om MFF:s Europamiss: ”Ansvaret är mitt”
Läs också Sommaren är het på värvningar – minns vilka som kommit de tidigare åren?
Gå till toppen