Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Glada miner på regnig festival

På torsdagen skulle Stockholm street festival komma till Lund. Och det gjorde de – utan att uppträda.

Det bidde inget uppträdande. Eloise Green, alias Eloise Green the Hula queen, och artistkollegan Daniela Sanchez Reza som går under artistnamnet Lolita Bolita.Bild: Ingemar D Kristiansen
Nycirkusgruppen är känd för sina udda framträdanden med artister som specialiserar sig på allt från fotbollsjonglering till enhjuling.
– Det känns fantastiskt att vara i Lund igen trots regnet, det är en så härlig stad. Vi håller humöret uppe och hoppas att vädret spricker upp, säger cirkusdirektören Thorsten Andreassen alias "Magic Thor".
Samtidigt hänger kompakta och envisa regnmoln över Stortorget denna eftermiddag. Trots vädret har det samlats runt femtio personer kring festivaltältet. Thorsten Andreassen förvandlar sig till Magic Thor och underhåller publiken i väntan på huvudakterna.
Det våta underlaget bedöms som farligt för de andra artisterna som ägnar sig åt akrobatik och annan avancerad cirkuskonst, så publiken får nöja sig med Magic Thors jonglerande.
I publiken finns bland andra 10-åriga Lundabon Stina Ljungberg som är här för att se på cirkus med sin familj. Hon är imponerad.
– Jag tycker att cirkusen är jätte, jättebra. Jag kommer att stanna trots regnet, säger hon.
Efter en halvtimme är det bara Magic Thor som har uppträtt med jonglering och en Mick Jagger-imitation.
I den stora skåpbilen med tonade rutor bakom tältet befinner sig resten av cirkusartisterna. De är alla från olika länder och på turné med Stockholm Street Festival i sommar. Det här är första gången det regnar på hela touren.
– Jag hoppas att det slutar så att vi kan uppträda, säger Eloise Green från Australien.
Eloise går under artistnamnet "Eloise Green – the hula queen". Hon sysslar med så kallad "hula hoop" – rockringsakrobatik. Hon rockar upp till fyra ringar runt kroppen på en gång och använder sig mycket av publiken i sin show. Nu sitter hon i skåpbilen nysminkad i glittrande grön klänning och väntar på uppehåll.
– Jag råkar ju vara sex månaders gravid också så jag ska väl inte utmana ödet.
10-åriga Stina Ljungberg är mycket nöjd med dagens cirkus och störs inte av regnet.Bild: Ingemar D Kristiansen
Thorsten Andreassen är cirkusdirektör och kallas ibland för Magic Thor. Här gör han en Mick Jagger-imitation med hjälp av jongleringsbollar.Bild: Ingemar D Kristiansen
Gå till toppen