Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säsongsavslutning för streetfood-torget i Folkets Park

Sista veckan för streetfood-torget i Folkets park är summeringen samstämmig hos deltagarna: Vädrets makter har styrt kundtillströmningen och nationaldagen 6 juni var en kanonbra dag.

– Jag sålde nästan helt slut på maten. Det var en fantastisk dag med jättemycket folk, säger Kjell Peterson, innehavare av foodtrucken Casseroll från vilken han serverar pulled pork-wrap på rapsgris och vegansk curry-wrap, samt hemgjord lemonad.
Hanna-Louise Aasen och Mervi Harjuniemi passar på att äta vegansk superfood under de sista dagarna av foodtruck-marknaden i Folkets park.Bild: Patrik Renmark
Vid Vegan Soul Train sitter Mervi Harjuniemi och avnjuter en vegansk Mike Tyson-burgare:
– Jag har varit här flera gånger och provat olika veganrätter. Jag gillar allt jag provat och den här är jättegod. Visste ni att Mike Tyson är vegan?
Bredvid Mervi Harjuniemi sitter väninnan Hanna-Louise Aasen, som valt en vegansk gyros/kebabrulle till lunch:
– Ja, veganmat är gott. Och absolut inget hinder för att bygga muskler!
Kim Wang, som serverar vietnamesiska nudlar och baguetter från sin vagn Noi´s, är inte helt nöjd med det varierande sommarvädret:
– Det har gått väldigt bra när solen skiner, medan det i princip inte har kommit något folk alls när det varit mulet och regn. Vi får räkna på det här och utvärdera om vi gått med vinst eller förlust, säger Kim Wang.
Olof Berglund och Jonah Berglund köper gärna vietnamesisk lunch från foodtruck-torget i Folkets park.Bild: Patrik Renmark
– Både nudelsalladen och de vietnamesiska baguetterna är goda, vi har ätit här flera gånger, säger Olof Berglund med sonen Jonah Berglund, som just handlat lunch hos Noi´s
Ove Ödegård, som inte har en foodtruck, utan boden Green Queen, där han säljer honung från Brösarp och fermenterat hälsoté, är inte heller helt nöjd med vårens och sommarens ruljans:
– Vädret har varit för dåligt, men på nationaldagen hade vi full rulle här. Då serverade vi olika sallader och kakor också. Om vi ska stå här nästa år också behöver vi nog en vagn med kyl.
Felicia Fredriksson, verksamhetsledare för foodtruck-projektet, kommer att utvärdera satsningen innan hon kan säga något om nästa sommar. Men så här långt är hon nöjd.
– Jag tycker att det har varit en lyckad satsning och jag vet att vi har lockat en del nya besökare till Folkets park. Eventuellt kommer det att bli en fortsättning för några av deltagarna nu under augusti och september eftersom de visat intresse för det, säger hon.
Fakta

Streetfood-torget i Folkets park

14 vagnar, foodtrucks och bodar har deltagit i Folkets park-projektet från den 29 april och fram till avslutningen på söndag den 6 augusti.

Alla har inte varit på plats samtidigt, utan man har varvat utbudet via ett bokningssystem så att aktörerna har kommit till parken några dagar och sedan stått på andra platser, för att återvända för en ny period. Endast två vagnar har funnits på plats kontinuerligt.

Minst fem och högst sju aktörer har funnits på plats samtidigt.

Vegetariska alternativ och mat inriktad till barn har funnits hela tiden.

Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen