Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snart öppnar ny açaibar i Västra hamnen

Om ett par veckor blir det mer av det trendiga açaibäret i Malmös krogliv – då öppnar en ny açaibar i Västra hamnen.

Bild: Tebin Salih
Açaibowls och amerikanska cheesecakes väntar när Açai & sånt öppnar på Lilla Varvsgatan 8.
Till en början kommer ägaren Tebin Salih fokusera på caféverksamhet med det omtalade brasilianska superbäret i centrum – men det blir även sallader, juicer, kaffe och bakverk. Till vintern är planen att även börja servera soppa.
– Vi kommer satsa på açai bowls men även andra açaiprodukter – förhoppningsvis kan vi bli de första att göra açaicheesecake i Malmö. Vårt mål är att nå ut med den här fantastiska produkten till så många som möjligt, säger han.
Varför kombinationen açai och cheesecake?
– Vi vill kunna nå ut alla människor, alla som kommer till oss ska kunna göra ett val som passar dem. Vissa människor vill kunna ta en kaffe och en cheesecake medan andra vill köra en açai bowl och en nypressad juice.
Hur kommer det sig att ni satsar på Västra hamnen?
– Vi ser Västra hamnen som en självklart växande område. Sedan ger vi också rent geografiskt att det saknas något nytt där. Det finns glass där, det finns restauranger där, det finns närbutiker där – men det finns ingenting sådant här.
De senaste åren har Tebin Salih drivit en 7-Eleven-butik i Malmö men nu satsar han helt på sin egen verksamhet. Just nu är renoveringen av lokalen i full gång och i mitten av augusti hoppas han kunna slå upp portarna för Açai & sånt i Västra hamnen. En månad senare slår han upp portarna för en syskonverksamhet på Kajgatan i Lomma.
Sedan tidigare har Malmö en açaibar – Lotta Love Açaibar på Davidshallsgatan.
Gå till toppen