Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Cava, poké bowls och foodtruck driven av ensamkommande ungdomar – här är årets matnyheter på Malmöfestivalen

Mästerkocksvinnare och mitt Möllan-krögare flyttar in på Gustav Adolfs torg. Ensamkommande ungdomar driver egen foodtruck. Det är några av matnyheterna på årets Malmöfestival – som i år får fler nya aktörer än någonsin förr.

Langos, burgare, poké eller empanadas. Nu står det klart hur matutbudet på årets Malmöfestival kommer att se ut och i år bjuder Malmöfestivalen på ett tjugotal nya aktörer.
Dessutom slår festivalen rekord i antal foodtrucks på festivalen. Det blir sexton vagnar på Gustav Adolfs torg och ytterligare sex vagnar på Davidshallsbron.
En av de nya foodtrucksen är Green steps som kommer att drivas helt av ensamkommande ungdomar. Green steps är ett socialt företag som vill skapa arbetstillfällen för ensamkommande ungdomar. Fyra ungdomar kommer tillsammans med en kock laga och servera ekologiska smoothies, juice och veganska våfflor under festivalen.
Projektet under festivalen drivs i samarbete med Malmöfestivalen, ABF-anknutna Creativa Gemenskapen Kooperativ och Trollets Loppis. Alla intäkter under festivalen går oavkortat tillbaka in i projektet.
Bland de nya aktörerna finns även Malmstens tapas och cava, Fingermat som serverar de chilenska pirogerna empanadas och Mästerkocksvinnaren Jennie Walldéns koreanska restaurang Namu som fått utmärkelsen Bib Gourmand av Guide Michelin.
Läs också Mitt Möllan-restaurangerna flyttar in på Malmöfestivalen i gemensamt tält
Dessutom blir det veganska vaniljbullar, poké bowls och mackor när flera aktörer från matmarknaden på Mitt Möllan tar plats i ett gemensamt tält på Gustav Adolfs torg. Glassbaren Köld, pokérestaurangen LoCali, mackmakarna Scandwich, pizzerian Pizza Dal Sud, indiska The Masala Box och veganska kaffebaren Lådan blir i år en del av Malmöfestivalens matutbud.
Från och med i år kommer dessutom alla aktörer på mattorget att servera halva portioner. Tanken är att på så sätt minska matsvinnet men också att göra det möjligt för festivalbesökarna att testa flera olika rätter. I år höjer även Malmöfestivalen sina miljökrav – numera ska kyckling och ägg som serveras på mattorget vara ekologiskt.
Gå till toppen