Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trot Kronos imponerade

Trot Kronos och Jan Norberg blev svaret i Sommartravets öppna final med 300000 kronor i första pris. Norberg körde tidigt till spets från tillägg och vann säkert. – Verkligen trevligt att få låna en sån här bra häst, sade Norberg.

Veijo Heiskanen tränar den kapable femåringen sedan i fjol. Efter en del bekymmer har han blivit allt fräschare och nu levererar han.
Janne Norberg fick en bra start från tillägg med Trot Kronos. Efter 600-700 meter avancerade favoriterna On Track Piraten och Nobel Amok från kön och då körde Trot Kronos till spets.
– Sedan var det lugnt. Jag drog på rätt bra under slutvarvet och det var aldrig någon fara. Hästen vann med propparna kvar i öronen. En härlig häst att köra, sade Norberg, 71 år.
Mattias Djuse har en topphäst i fyraårige Dartagnan Sisu. I V75-5 utklassade han motståndet och vann på 1.10,5 över kort distans. En rekordsänkning med två sekunder.
– Det här ser bra ut inför derbykvalen om två och en halv vecka, sade Djuse.
Derbyt har varit i sikte ända sedan i fjol då Dartagnan Sisu visade väldigt hög kapacitet. Tyvärr hade han för låg prissumma för att komma med i kriteriekvalet.
Vinterträningen har fungerat perfekt och han inledde året med två imponerande segrar. Mattias Djuse kunde inte köra själv eftersom han fick handleden avsparkad i början av april. Men nu har han kört stallets stjärna i de två senaste loppen och nu kom första segern efter comebacken.
Djuse kostade även på sig en segergest kort före mål.
– Det här var en riktigt skön seger. Han vann med gott om krafter kvar och han gjorde det med skorna på. Banan var för dålig för att tävla barfota när jag värmde honom. Normalt är han betydligt bättre när han tävlar barfota runt om. Fint att ha den växeln kvar till derbykvalet. Dessutom fick han upp tempot rejält när han tävlade över sprinterdistans för första gången, sade Solvallatränaren som är på väg mot ett nytt rekordår.
Dartagnan Sisu kom ner som fyra i andraspår kort efter start. På sista långsidan fick han fin draghjälp i tredjespår av Sugar Daddy. I utgången av sista sväng lyfte Djuse ut sin springare och kort senare var loppet över. Dartagnan Sisu försvann ifrån de övriga över upploppet och såg väldigt fin ut i målgången.
– Nu ska veterinären gå igenom Dartagnan Sisu så att allt står rätt till efter loppet. Sedan blir det lugn laddning mot derbykvalet på Jägersro, sade Djuse.
Gå till toppen