Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Patrik Lundberg: ”Jag hatar det svenska klassamhället”

Om författaren och kolumnisten Patrik Lundberg hade skrivit den här texten skulle den ha börjat med en scen: Efter frukost plockar Patrik Lundberg fram sina fotbollskläder. Han byter om och gör sig redo. Sätter sig och skriver.

”Jag vill att människor ska acceptera hela mig, alla mina dimensioner. Att jag liksom fortfarande gillar Eddie Meduza och Onkel Kånkel, men samtidigt läser Judith Butler. Att det kan få vara så”, säger Patrik Lundberg.Bild: Moa Dahlin
Patrik Lundberg är en av Sveriges mest lästa krönikörer. Han har arbetat hårt i många år för att bli författare och kolumnist i Aftonbladet. Hans tredje bok heter "Facit – Konsten att skriva krönikor" och handlar om hur den drömmen blev sann. Den börjar såhär: ”Min kompis Johan ville tatuera sin rumpa i Malmö, men det var långt dit."

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen