Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Defensiva nycklar i fokus inför toppmatchen

Malmö FF vann det svängiga vårmötet med 3-2. Inför kvällens match har Magnus Pehrsson prioriterat defensiven och snabba omställningar.
– Ja, vi vill spela en offensiv, tilltalande fotboll där vi dominerar. Men jag vet inte om Djurgården borta är en match när det är det viktigaste, säger MFF-tränaren.

Magnus Pehrssons lag har hållit nollan i två raka allsvenska matcher. Senaste gången Djurgården lämnade en fotbollsplan utan att göra mål var den 22 maj – åtta matcher sedan.
För första gången på länge har MFF genomfört två stängda träningspass under samma vecka för att förbereda sig inför matchen mot Djurgårdens IF.
– Vi stängde i fredags för att vi ville vara på Swedbank, på fullstora ytor och jobba med vårt försvarsspel. Vi jobbade med olika variationer och scenarier anpassade för matchen mot Djurgården. Det handlar om detaljer inför den matchen som vi tidigare inte har kommit åt.
Träningarna tidigare under veckan handlade om det som MFF-tränaren ofta har pratat om efter uttåget mot Vardar.
– I onsdags körde vi fyspass tre mot tre som handlade om individuellt ansvar defensivt och offensivt men också att få göra fler aktioner under kort tid. Målet är att effekten ska bli att vi kan hålla ett väldigt högt tempo.
I vårmötet mot Djurgården avgjorde Yoshimar Yotún med ett drömskott från 25 meter och ordnade MFF:s första av totalt nio uddamålssegrar under 2017. DIF:s målskyttar Gustav Engvall och Magnus Eriksson finns inte tillgängliga för blåränderna ikväll.
– Det finns många likheter mellan Djurgården i våras och i dag men de har utvecklats. Jag tycker Djurgården är bättre i dag än när vi mötte dem senast, anser Pehrsson.
MFF har prioriterat försvarsspelet efter Champions League-fiaskot. Det har laget lyckats med. Nu när många nog förväntar sig att anfallsspelet ska höjas en nivå pratar Magnus Pehrsson om defensiva nycklar inför bortamatchen i Stockholm.
– Vad vi valde efter Vardar var att se till att hålla nollor samtidigt som vi ville behålla vårt anfallsspel. Mot Djurgården måste vi vara defensivt skickliga för att vinna. Ja, vi vill spela en offensiv, tilltalande fotboll där vi dominerar. Men jag vet inte om Djurgården borta är en match när det är det viktigaste. Kan vi hålla nollan så har vi kommit en bra bit för att vinna matchen, säger han.
Blåränderna från huvudstaden har tagit tolv av 15 möjliga poäng på de fem senaste matcherna.
– Ett lag som utmanar oss. Ett av dem som gör det. De är nästan lika bra som oss, säger MFF-tränaren.
För Magnus Pehrsson blir det en speciell match då han tillbringade sju år i Djurgården som spelare och ytterligare två år som manager. 2013 avgick han efter att ha fått utstå hot från supportrar efter en usel säsongsstart.
– Det kommer säkert bli en speciell känsla. Det finns en historia, det var en stor del av mitt liv. Det ska bli roligt och framför allt i den situation vi är i.
Gå till toppen