Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MR-undersökning visade broskskada på Rosengårds nyförvärv

Debuten kommer att dröja - men de värsta farhågorna besannades inte. – Simone har drabbats av en broskskada på utsidan av knät, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Bild: CARL SANDIN
Det var i slutet av EM-finalen mellan Danmark och Nederländerna som Simone Boye Sørensen landade snett och vred sitt högerknä. Och oron blev stor i Rosengårdslägret.
Situationen förde omedelbart tankarna till en korsbandsskada.
Boye Sørensen fick ta emot silvermedaljen hoppandes på kryckor. Och meningen var att hon skulle ansluta till FC Rosengård efter en kortare semester. Hon blev ju klar för Malmöklubben strax före EM.
– Det är en mindre broskskada. Så det blir rehab den närmaste tiden. Hur lång den blir vet vi inte i nuläget.
Boye Sørensen magnetundersöktes direkt innan det danska laget skulle hyllas på flera platser i Danmark. De plåtarna har ännu inte FC Rosengårds medicinska team sett.
– Vår läkare har bara pratat med den danske läkaren. Han får se bilderna och träffa Simone först innan vi kan säga mera. Hon kommer hit i veckan.
FC Rosengård har ju tappat båda sina mittbackar Amanda Ilestedt och Emma Berglund utomlands i sommar. Dessutom har man lånat ut Emma Pennsäter till Brøndby. Utöver Boye Sørensen har man också förstärkt med Eskilstunas isländska Glódis Perla Viggósdóttir.
Visserligen börjar inte allsvenskan om förrän den 19 augusti för Rosengård, men då lär ju inte Boye Sørensen vara med. Inte heller vid cupfinalen några dagar senare.
– Vi kommer inte att ta in någon ytterligare mittback, säger Therese Sjögran bestämt. Det är en liten broskskada och vi är positiva i det här läget.
Simone Boye Sørensen var en av de mest framträdande danska spelarna under EM och satte dessutom den avgörande straffen som tog laget till final.
Gå till toppen