Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allmänhet stoppade kvinna som skrek rasistiska glåpord på Södervärn

Mitt i morgonrusningen på Södervärn ska en kvinna ha börjat jaga en främmande person – samtidigt som hon skrek rasistiska glåpord. Till slut lyckades andra busspendlare stoppa henne. Händelsen utreds nu av polisen.

Kvinnan ska ha gett sig på sitt offer vid 08.30 i måndags morse, enligt anmälan. Kvinnan som fick motta okvädningsorden ska ha blivit så rädd att hon började springa, och föll illa under flykten.
Därefter lyckades allmänhet stoppa kvinnan, enligt anmälan. Fallet utreds som ofredande och vållande till kroppsskada. Polisen söker nu fler vittnen till händelsen.
Polisen vill inte uttala sig om exakt vad kvinnan har skrikit.
– Det handlar om att vi vill kunna jämföra vittnesmål om vad som sagts med anmälarens berättelse, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.
Fallet har ännu inte portionerats ut på någon särskild utredare men förmodligen hamnar den på Malmöpolisens hatbrotts- och demokratigrupp.
– Har man varit på plats och sett något bör man kontakta oss, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.
Gå till toppen