Malmö

Barnvåldtäktsman får sitt straff sänkt i hovrätten

En 28-årig Malmöbo som våldtog en 13-årig flicka har överklagat och fått sitt straff sänkt från fem till tre års fängelse.

Det var vid årsskiftet 2015–16 som den då 27-årige mannen kom i kontakt med flickan via internet. Han fick henne att visa upp sig naken medan de chattade, och försåg henne också med sexleksaker som hon använde inför honom i chatten. På sportlovet stämde han träff med flickan i porten till sin arbetsplats och tog henne med ner i en källare, där han våldtog henne. Det hela avslöjades då flickans kompis såg meddelanden från mannen i 13-åringens mobil och berättade för hennes mamma.
Mannen dömdes i tingsrätten för grov våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott. Sammanlagt fick han fem års fängelse och blev skyldig att betala skadestånd till flickan.
28-åringen överklagade domen, och får nu sänkt straff i hovrätten. 28-åringen slog och örfilade den 13-åriga flickan när han våldtog henne, men hovrätten bedömer inte att våldet har varit så pass allvarligt att det rör sig om grov våldtäkt mot barn. Fängelsestraffet sänks därför till tre års fängelse.
Hovrätten sänker även skadestånd till flickan med 50 000 kronor. Totalt ska mannen betala 190 000 kronor i skadestånd.
Gå till toppen