Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FBI-räd mot Trumps förre kampanjchef

FBI har genomfört en gryningsräd mot president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manaforts hem, rapporterar The Washington Post.

Paul Manafort, Donald Trumps kampanjchef, under det amerikanska presidentvalet. Arkivbild.Bild: Matt Rourke/AP/TT
Dokument och andra typer av beslag gjordes vid husrannsakan den 26 juli, som genomfördes inom ramen för utredningen av rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet som leds av särskilde åklagaren Robert Mueller.
Enligt uppgifter till The New York Times letade den federala polisen efter skattedokument och utländska bankdokument.
Manaforts talesperson bekräftar för Reuters att FBI genomfört en husrannsakan i en av hans bostäder. Han har bland annat fastigheter i Virginia, Florida och i New York.
FBI:s insats skedde dagen efter det att Manafort frivilligt träffat senatens underrättelseutskott, som också utreder Rysslands misstänkta inblandning i valet. Manafort lämnade vid det tillfället över ett antal dokument till utskottet.
Manafort medverkade tillsammans med presidentens son Donald Trump jr och presidentens rådgivare och svärson Jared Kushner i ett mycket kontroversiellt möte i Trump Tower i New York med en rysk advokat. Advokaten beskrevs som regeringsanknuten och sade sig ha komprometterande information om Trumps motståndare i presidentvalet, Hillary Clinton.
Efter medieuppgifter att Manafort fått olagliga miljonbetalningar från Ukrainas dåvarande proryske president Viktor Janukovytjs parti avgick han från Trumpkampanjen.
Fakta

Paul Manafort och Ryssland

Flera amerikanska medier har publicerat uppgifter, med hänvisning till anonyma källor, om att medarbetare till Trump i fjol "konstant" stod i kontakt med högt uppsatta tjänstemän inom ryska underrättelsetjänster och det ryska styret.

Samtalslistor och avlyssnade telefonsamtal pekar ut bland andra Paul Manafort, som var Trumps kampanjordförande mellan april och augusti i fjol.

Manafort hade tidigare haft uppdrag för bland andra Ukrainas dåvarande proryske president Viktor Janukovytj. Kort efter medieuppgifter att han fått olagliga miljonbetalningar från Janukovytjs parti avgick han från Trumpkampanjen.

Moskva har hela tiden förnekat påståendena, och Trump nekat till all samverkan.

Gå till toppen