Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hyllad Malmörestaurang öppnar nytt på gågatan

Den hyllade syriska restaurangen Shamiat utökar. Under onsdagen öppnar de en ny snabbmatsrestaurang på gågatan – och inom kort slår de upp portarna för ytterligare två restauranger.

Bild: Emma Larsson
För den som inte lockas av Malmöfestivalens matstånd dyker nu ett nytt alternativ upp i Malmös krogvärld. Ikväll öppnar nämligen Shamiat sin andra snabbmatsrestaurang – i Middle Easts gamla lokal på Södra Förstadsgatan 3.
– Vi försöker se till Malmös behov. Den här restaurangen blir närmare de som bor i stan och inte vill eller orkar ta sig till Bergsgatan, säger Georgina Shalhoub, syster till restaurangens ägare Maurice Salloum.
När Shamiat öppnade på Södra Skolgatan 2015 blev restaurangen snabbt en snackis i Malmös krogvärld. Sydsvenskans krogkritiker Bong gav Shamiat fyra postryttare av fem möjliga och kallade restaurangen ”ett av Malmös bästa restaurangfynd just nu”.
Sommaren 2016 tvingades Shamiat stänga efter en brand men i januari i år öppnade Maurice Salloum en snabbmatsrestaurang på Bergsgatan med fokus på enklare mat och takeaway. Konceptet för Shamiats nya restaurang på gågatan kommer likna det på Bergsgatan, enligt Georgina Shalhoub.
– Det blir ungefär samma meny som på Bergsgatan.
– Vi brukar öppna med en mindre meny, sedan ser vi vad folk frågar om och anpassar oss efter det. Så vi kanske kommer börja med en något mindre meny än på Bergsgatan, säger hon.
I den före detta banklokalen på Södra Förstadsgatan ska Shamiat flytta in.Bild: Jonas Gillberg
Dygnet Runt har tidigare kunnat berätta om Shamiats planer på att öppna restaurang i en tidigare tidigare banklokal på Södra Förstadsgatan 78. Där kommer konceptet kommer att likna det på den första Shamiat-restaurangen – och öppningsdagen närmar sig även där.
– Lokalen är under renovering. Det har blivit lite förseningar med bygglovet nu i semestertider – men vi kommer öppna där också. Men renoveringen kommer ta minst två månader till, säger Georgina Shalhoub.
Den närmsta tiden hoppas gänget bakom Shamiat öppna ytterligare en ny restaurang – för första gången utanför Malmö.
– Jag kan inte avslöja exakt var än – men inom en månad hoppas vi kunna öppna, säger Georgina Shalhoub.
Gå till toppen