Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Samtal i solnedgången på Hypoteket

Under onsdagskvällen var det premiär för Hypotekets after work "Insikt och utsikt". Ett sjuttiotal personer samlades på takterrassen för att höra journalisten Cecila Nebel intervjua trumpetaren Håkan Hardenberger.

Journalisten Cecilia Nebel intervjuar trumpetaren Håkan Hardenberger på Hypotekets första after work.Bild: Patrick Persson
Hypoteket i Lund. En 100 år gammal byggnad som många Lundabor känner till, men som få vet särskilt mycket om. Huset var från början ett låneinstitut för jordbrukare. Numera används det mestadels som festvåning.
Men ikväll öppnas Hypoteket upp för allmänheten.
– Det är en magisk plats som jag tycker att fler ska ha möjlighet att se. Jag hoppas att gästerna kommer att njuta av miljön och intressanta samtal, säger Cecilia Nebel, journalist och kvällens moderator.
Dagens after work är den första av fyra. Augustikvällen är ljummen och vindstilla. Solljuset vilar på Domkyrkotornen som är så nära att det känns som att man kan ta på dem.
Hans och Eva Lenander är två av kvällens gäster. I väntan på livesamtalet äter de av kvällens buffé och dricker ett glas cava.
– Det är en fantastisk vy här uppe. Det är väldigt spännande att få möjlighet att se Hypoteket, säger Eva Lenander.
På Hypotekets after work "Insikt och utsikt" anordnas livesamtal med framstående personer inom bland annat litteratur, musik och mat.Bild: Patrick Persson
Hans och Eva Lenander tycker att det ska bli spännande att höra Håkan Hardenberger. De berättar att de har några av hans skivor, men att de aldrig tidigare sett honom live.
Håkan Hardenberger, som har kallats "galaxens bäste trumpetare" i The Times, står även han med ett glas cava i handen och väntar på att samtalet ska börja.
– Det är en väldigt fin kväll. Jag tror att det kommer bli intressant.
Håkan Hardenberger, som har lämnat trumpeten hemma ikväll, tycker själv inte att han är universums bäste trumpetare.
– Den bästa är den som når in i lyssnarens hjärta för stunden.
Gå till toppen