MFF

Hemmamatch mot Kalmar i semestertider – då blir det publikrekord

Malmö FF är utslaget ur Champions League-kvalet, men intresset för MFF är större än någonsin. Fredagens hemmamatch mot Kalmar FF kan bli den största publikmatchen hittills i år.
– Vi har sett en ökning av intresset kring alla våra matcher. Och på sommarmatcherna har vi absolut sett en ökning, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander.

Jo Inge Berget, MFF-publiken och Victor Elm i Kalmar FF.
Första festivalfredagen i augusti. Hemmamatch mot Kalmar FF – hur många lockar det?
Väldigt många visar det sig.
Vid 13-tiden på torsdagens passerades 20 000 sålda biljetter till fredagens match mot Kalmar FF. Det är drygt 5 000 fler biljetter än vad hemmamatchen mot Kalmar FF lockade förra säsongen.
– Vi ser en ökning av intresset hela tiden och vi har haft väldigt fina siffror hela året. Vi sålde ju ut Swedbank stadion i hemmamatchen i Champions League-kvalet mot Vardar, säger Peter Åhlander.
Den höga försäljningssiffran pekar på ett nytt publikrekord i Malmö i årets allsvenska. Tidigare toppnotering i årets allsvenska på Swedbank stadion är MFF mot Norrköping som lockade 20 145 åskådare och det är enda gången som det varit över 20 000 den här säsongen.
Och eftersom trycket är så stort har MFF än en gång börjar släppa klubbstolar till försäljning.
Värt att notera är dock att sålda biljetter och faktiska åskådare på plats inte är samma sak. Så om det blir publikrekord för MFF i allsvenskan i år vet man först på fredag kväll.
”Det pekar mot ett nytt rekord. Vi vet sedan gammalt att det kommer fler åskådare på hösten när det börjar dra ihop sig.”
Malmö FF har knappt 13 000 sålda årskort och hur många av årskortsinnehavarna som inte kommer en fredagkväll i augusti, samma dag som Malmöfestivalen startar, är svårt att säga.
– Men då har man möjligheten att skicka sin biljett digitalt till en vän. Det är en nyhet för i år och det är en tjänst som nyttjas, säger Peter Åhlander.
Det som är helt klart är att intresset för Kalmarmatchen ger extra klirr i kassan för MFF.
Och än en gång kommer Malmö FF slå ett nytt publikrekord på Swedbank stadion under en allsvensk säsong. Det tror i alla fall Peter Åhlander.
2015 hade MFF ett snitt på 17 332 åskådare på sina hemmamatcher i allsvenskan. 2016 var den siffran 17 841. Hittills i år ligger hemmasnittet på en lite lägre siffra, 17 545 åskådare.
– Det pekar mot ett nytt rekord. Vi vet sedan gammalt att det kommer fler åskådare på hösten när det börjar dra ihop sig.
Men kommer det dra ihop sig? MFF är ju överlägset.
– Ingenting är klart. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Peter Åhlander..
Flest åskådare i årets allsvenska har matchen mellan AIK och Hammarby som sågs av 32 318 på Friends arena. Näst flest lockade den allsvenska premiären mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Nya Ullevi som sågs av 32 129.

Publikligan allsvenskan 2017

MatchÅskådare
AIK–Hammarby 32 318
IFK Göteborg–Malmö FF32 129
Hammarby–Kalmar FF30 671
Hammarby–Djurgården29 374
AIK–Häcken26 812

MFF:s största hemmapublik i allsvenskan 2017

MatchÅskådare
Malmö FF IFK Norrköping20 145
Malmö FF Östersund19 887
Malmö FF Djurgården19 074
Malmö FF GIF Sundsvall18 378
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Kalmar
Gå till toppen