Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Klass bör intressera liberaler”

När klasstrukturerna fortfarande är så cementstela som i Sverige, med utbyggd välfärdsstat och omfattande marginalskatter borde en liberal klasskamp kunna visa på vänsterpolitikens begränsningar.
Det skriver Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot (L).

Hälsningsgille för nya studenter vid Lunds universitet. Människors beteenden tycks gå i arv till nästa generation. Forskning visar att i Sverige "ärvs" både sjukskrivningar och högre utbildning, skriver Birgitta Ohlsson (L), riksdagsledamot.Bild: Hussein El-Alawi
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Snart strömmar studenterna till Lunds universitet. Fyllda av förväntan inför en ny termin eller tyngda av allvaret med kommande omtentor. Några återvänder vant efter sommaren på hemorten, andra sätter försiktigt fötterna för första gången i akademins värld. En del är till och med den första personen i släkten som kan titulera sig student. Men en sak förenar de flesta. Deras bakgrund, eller snarare deras föräldrars utbildningsnivå.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen