Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Livsfarlig blåsning drabbar fotgängare i Malmö och Lund – män släpas efter bilar

Först stoppar de fotgängare och frågar om vägen – sen greppar man tag i personens arm, och släpar honom längs marken i 100 meter medan bilen gasar iväg. Tre identiska fall har anmälts i Malmö och Lund på kort tid.
– Jag hade kunnat hamna under bilen, säger Conny Andersen som utsatts.

28-årige Conny Andersen var på väg hem med sin sambo vid 05.30-tiden i onsdags när två män i en mörk bil stannade och ropade efter honom på Carl Gustavs väg.
– Godtrogen som jag är gick jag fram. De ville veta vägen till Mobilia, men sade att de hittade dåligt eftersom de var från Oxie.
När Conny pekat ut riktningen ville mannen i passagerarsätet tacka med en handskakning. Men istället tog han ett fast grepp om Connys arm. Sen trampade föraren på gasen.
Conny Andersen fick en fraktur efter att ha släpats efter bilen i onsdags morse.
– Jag märkte hur bilen skenade iväg och försökte springa, men till slut gick det för fort och jag hängde i luften efter bilen.
Efter drygt 100 meter kom Conny loss, och föll i gatan. Den mörka bilen fortsatte.
Tur i oturen var att färden gick i riktning mot Skånes universitetssjukhus – en undersköterska på rast såg Conny och kom till undsättning.
Conny Andersen skadade sig i handen och foten, den sistnämnde kroppsdelen fick en fraktur – vilket innebär att han måste vara gipsad och gå med kryckor i tre veckor.
– Men jag hade ändå tur, jag hade kunnat hamna under bilen, säger han.
Två nästan identiska fall inträffade på Sölvegatan i Lund i tisdags. Det första inträffade strax innan klockan ett på natten och det var då en 29-årig man som drabbades. Han ska ha fått skrapsår men klarat sig utan allvarliga skador.
Senare på tisdagseftermiddagen utsattes ytterligare en man i 30-årsåldern. Även han ska ha klarat sig utan allvarligare skador.
Polisen ser ett samband, och misstänker att fler kan ha utsätts.
– Har man sett något av detta eller själv utsatts ska man kontakta polisen, säger Malmöpolisens presstalesperson Norling.
– Detta är livsfarligt, därför vill vi uppmärksamma allmänheten.
Han vill inte gå ut med en allmän varning för bilister som frågar efter vägen – däremot bör man vara extra varsam eftersom tillvägagångssättet är likadant vid alla tre anmälda fall.
Gå till toppen