Lund

Sång, sväng och skratt på musikläger

Evelina Nilegård Habibzarah, Sarah Wisén och Olof Larsson är tre av ungdomarna som under veckan deltar i Genarp music camp. Rock'n'roll, sång eller fiol står på schemat – på fredag är det konsert.

Sarah Wisén har spelat fiol i tre år. Hon började med fiol för att storebror också spelar.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Det är väldigt kul att spela, det är så roligt att lära sig. Jag ser fram emot konserten på fredag, jag är inte alls nervös. Mamma och pappa ska komma och titta, säger fiolspelaren Sarah Wisén.
Sarah Wisén är en av ett tiotal ungdomar som är med i årets upplaga av Genarp music camp – ett gemensamt projekt från Fritid Genarp, Kulturskolan Lund och Genarps församling.
Under denna vecka anordnas musiklägret för åttonde året i rad. Lägret har tre inriktningar som ungdomarna får välja mellan: rock'n’roll, fiol eller sång.
Under fyra eftermiddagar övar ungdomarna med handledning av erfarna ledare, vilket leder fram till en konsert för familj och vänner på fredag kväll. Förutom egna nummer kommer fiol-, sång- och rock'n'roll-gruppen framföra tre låtar tillsammans: Ed Sheerans "I see fire", Kamferdrops "Jag trodde änglarna fanns" samt Martin Garrix och Dua Lipas "Scared to be lonely".
I musiksalen i Genarps skola övar fyra ungdomar rock'n’roll-rytmer tillsammans med läraren Andreas Bengtsson.
Olof Larssons föräldrar har folkmusikbandet Trio Larsson/Mayr.Bild: Ingemar D Kristiansen
Vid trumsetet sitter Olof Larsson, som visar sig vara en 13-årig musikveteran.
– Jag har spelat trummor i nio år. Jag brukar säga att jag är nybörjare på fyrtio instrument – mina föräldrar är folkmusiker och jag har alltid haft instrument runtomkring mig. Men det är bas och trummor som jag satsar på.
Om Olof Larsson får som han vill kommer veckans musikläger att innebära ett litet steg mot en framtid på scener och i replokaler.
– Det är min dröm, jag vill satsa på musiken. Vilket instrument spelar mindre roll.
14-årige Evelina Nilegård Habibzarah är rock n' roll-ensemblens sångare.Bild: Ingemar D Kristiansen
Gå till toppen