Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

20-årig Malmösångerska kan vinna nationell musiktävling

Låten ”Friday night club escape” är ett av de åtta utvalda finalbidragen i musiktävlingen ”P4 Nästa”. Bakom låten står 20-åriga Malmöbon Emilia ”Michi” Eklund.

Bild: Privat
– Det betyder redan mycket att jag tog mig till finalen i P4 Malmöhus. Sedan är det ju ännu större att jag blev en av de åtta i den nationella finalen. Jag hoppas verkligen att jag kan ta hem det här – det skulle göra mig extremt glad, säger hon.
”P4 Nästa” är Sveriges Radios musiktävling för nyskrivna och nyinspelade originallåtar. Både nya artister och välkända namn har en chans att tävla och vinsten är att under en tid spelas regelbundet i Sveriges största radiokanal P4.
Läs mer: Malmöbo finalist i musiktävlingen "P4 nästa"
Michi vann P4 Malmöhus lokala final av ”P4 Nästa” i slutet på maj. Under sommaren har en expertjury gått igenom alla de 25 lokala vinnarbidragen och valt ut åtta finalister – bland dem Michis bidrag. Nu är det upp till lyssnarna att rösta på sin favorit.
Hur skulle du beskriva ”Friday night club escape”?
– Den är väldigt glad men också kaxig – den har lite ”edge” när man lyssnar på texten.
Emilia Eklund har hållit på med musik sedan hon var liten. Som åttaåring representerade hon Sverige i den internationella sångtävlingen ”Zecchino D'oro” i Italien – och sedan följde danslektioner och musiklinjen på Malmö latinskola.
”Friday night club escape” spelades in i augusti 2016 och Emilia Eklund har skrivit den tillsammans med Spoke Wintersparv och Peter Hägerås.
– Jag är oerhört tacksam att jag får lov att vara med i tävlingen och att jag har fått lov att arbeta med Spoke och Peter, säger Emilia Eklund.
Vinnaren i ”P4 Nästa” utses under en livesändning den 26 augusti på Linköpings stadsfest.
– Vi får se hur det går i finalen men jag hoppas verkligen att det går vägen, säger Emilia Eklund.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen