Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

400 barn besökte nya föreningar – nu är Sommarsporren slut

Först arton föreningsbesök. Sedan vattenkrig och hoppborgar. På fredagen avslutades Sommarsporren som engagerat cirka 460 barn och unga i Svedala.

Daniel Halvorsen fotograferade några av deltagarna för att lägga ut bilderna på Sommarsporrens facebooksida.Bild: Mats Amnell
Sommarsporren är Svedala kommuns årliga sommaraktivitet för barn i låg- och mellanstadieåldern. I år har 400 barn deltagit. Till det kommer 60 ungdomsledare från skolidrottsföreningarna i Svedala, Bara och Klågerup samt arton deltagande föreningar.
Under veckan har barnen delats in i grupper som varje dag besökt ett antal föreningar för att få pröva på olika aktiviteter. Tanken är – förutom att ha kul för stunden – att hjälpa barnen att hitta nya intressen och föreningarna att få nya medlemmar.
På fredagen avslutades veckan med lek och bus bland hoppborgar och uppblåsbara vattenpooler utanför Naverlönnskolan i Svedala.
Uppblåsbara hopp- och klätterlekredskap var populära bland Sommarsporrens cirka 400 deltagare.Bild: Mats Amnell
– Vi är glada att föreningarna ställer upp för att visa vad de har att erbjuda. Förhoppningen är att skapa en bredd med olika typer av aktiviteter från bland annat schack och skytte till tennis och friidrott, säger Kevin Nilsson, skolvärd på Naverlönnskolan och en av dem som ansvarat för genomförandet.
Kevin Nilsson, skolvärd på Naverlönnskolan Svedala, är en av dem som ansvarat för årets genomförande.Bild: Mats Amnell
Sommarsporren har genomförts i Svedala under en lång rad år. Omfattningen och formerna har varierat.
I år fanns 400 platser. Det var färre än antalet barn som ville vara med. Enligt Kevin Nilsson har platserna fördelats i turordning där en tidig anmälan fått gå före en sen.
– Tyvärr går det inte att ta in fler barn i grupperna. Vi har ett visst antal ledare och antalet barn i varje grupp kan inte vara för stort om verksamheten ska kännas trygg och hålla bra kvalitet, säger Kevin Nilsson.
Ludvih Kristell, snart 11 år.Bild: Mats Amnell
Ludvig Kristell, snart 11 år, är med i Sommarporren för andra året.
– Det har varit roligare i år. Det bästa var volleybollen. Det var roligt att känna kraften i handen när jag sköt iväg bollen. Basket var också kul, säger han.
Även Felipa Flamander Canales, 11 år, gillade basketen.
– Det var kul att göra mål, säger hon.
Felipa Flamander Canales, 11 år.Bild: Mats Amnell
Gå till toppen