Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Ersättarna tog chansen: "Vi ska köra över den här ligan"

Alexander Jeremejeff fick chansen och tog den i Markus Rosenbergs frånvaro. Pawel Cibicki nätade för första gången på tolv matcher.

Pawel Cibicki jublar efter 3-0.Bild: LUDVIG THUNMAN
Efter Jo Inge Bergets ledningsmål från straffpunkten tog det bara en minut innan MFF utökade sin ledning. Efter en rensning nickades bollen tillbaka in i straffområdet som Erdal Rakip klackade fram till Alexander Jeremejeff som vände bort sin försvarare med första tillslaget och rullade in 2-0 med sitt andra.
I den andra halvleken utökade Pawel Cibicki Malmös ledning efter kvällens andra straff.
– Jag borde ha gjort ett till men det var skönt att få göra mål. Jag ville slå den första straffen också men jag släppte den. Det var roligare att göra mål mot våra egna fans, säger han och skrattar.
Målet var Cibickis första på tolv matcher, 15 matcher om man räknar med U21-matcherna i EM. Senaste målet för MFF kom den 8 maj borta mot Elfsborg.
– Det var bara en tidsfråga. Jag skiter i vad alla andra tycker. Förr eller senare skulle det lossna. Jag har haft det lite tuffare men fortsatt att tro på det. Jag fortsätter utmana min försvarare och kör på. Till slut fick jag utdelning.
Nu leder MFF serien med 15 poäng före AIK.
– Det ska mycket till om vi inte vinner ligan. Vi ska gå för poängrekordet nu, säger Cibicki.
MFF-anfallaren riktar också en känga mot motståndarnas argument att MFF haft tur under säsongen och visar lite ironi.
– Jag vet inte vad de ska säga efter det här, att vi hade tur? Jag har sett allt möjligt. Någonting om SvMFF... Vi har tur men vi leder med 15 poäng. De är väl bittra allihop. Vi ska köra på och tro på det vi gör så ska vi köra över den här ligan.
Blir det en islossning för MFF nu framöver?
– Om det blir 1-0 eller 6-0, det spelar inte så stor roll. Så länge vi vinner våra matcher.
Cibicki firade målet med att forma ett hjärta mot läktaren.
– Det är för min tjej. Hon får det målet, det är skönt. Jag måste vara gullig ibland.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Kalmar
Gå till toppen