Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Köksmästare lämnar skånsk Michelinkrog

Daniel Berlin Krog i Skånes Tranås har en stjärna i Guide Michelin och rankas av White Guide som en av Sveriges bästa restauranger. Nu står det klart att köksmästaren Erik Andersson lämnar krogen.

Bild: Peter Frennesson David Magnusson
Erik Andersson tillkännagav att han lämnar tjänsten som köksmästare på den skånska Michelinkrogen i ett inlägg på Instagram, skriver tidningen Restaurangvärlden.
”I snart åtta år har jag jobbat i Skåne Tranås, i nästan 13 år tillsammans med Daniel. Det jag har fått vara med om är obeskrivligt. Vänskapen, glädjen, relationen, kunskapen, samarbetet, kollegorna, gästerna, allt… det har varit en resa som jag är evigt tacksam för, tror knappt att ord räcker till. En väg i livet som jag aldrig ångrar. Jag säger nu tack för den här tiden, tack för allt, tack till alla fantastiska människor jag mött under mina år här”, skriver Erik Andersson på Instagram.
2016 var det första året som Guide Michelin delade ut stjärnor även utanför storstäderna – och därmed hade Daniel Berlin Krog, för första gången sedan de öppnade, en chans att ta plats i den exklusiva guiden. Daniel Berlin kammade hem en Michelinstjärna samma år, en stjärna som de även fick behålla i årets guide.
Läs också När Berlin kom till byn
I årets upplaga av White Guide klättrade restaurangen två placeringar – och räknas enligt guiden numera som Sveriges fjärde bästa krog. I guiden beskrivs deras rätter som ”något av det smarrigaste som serverats i svensk kroghistoria”.
Tidigare i år prisades Daniel Berlin krog som ”Årets skånska krog” när Skånska gastronomipriset delades ut.
Erik Andersson jobbar kvar på Daniel Berlin Krog i ytterligare tre veckor. Han har ännu inte bestämt sig för vad han ska göra härnäst – något som han tycker känns spännande, berättar han för Restaurangvärlden.
Gå till toppen