Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF vinner SM-guldet – spelbolag betalar ut pengar redan nu

Striden om det allsvenska guldet är över. Med tolv omgångar kvar gratuleras Malmö FF till vinsten av allsvenskan och spelbolaget betalar ut pengar till de som tippat Malmö som vinnare. ”Årets allsvenska är den ojämnaste sedan 50-talet”, säger spelbolagets oddsexpert Mattias Wennerkvist.

Mattias Svanberg och Andreas Vindheim kan redan nu jubla. Malmö FF vinner allsvenskan enligt spelbolaget.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Trots att det återstår tolv omgångar av årets allsvenska har spelbolaget NordicBet redan betalat ut pengar till de som tippat Malmö som segrar av allsvenskan. Även de mest optimistiska supportrarna till andra lag kan sluta hoppas med andra ord.
– Det är troligare att Norge vinner VM nästa sommar än att Malmö inte vinner Allsvenskan i år, säger deras oddsexpert Mattias Wennerkvist i ett pressmeddelande.
Läs mer: MFF:s rekordgap – har aldrig varit mer överlägset
Det händer att spelbolag betalar ut vinster till spelarna redan innan en serie eller cup är slutspelad. Men att dela ut vinstpengar när så många omgångar kvarstår och det rent teoretiskt kan ske en hel del ytterligare förflyttningar är allt annat än vanligt.
– Årets allsvenska är den ojämnaste sedan 50-talet. Malmö har maxflyt just nu och vinner sina matcher oavsett hur det ser ut på planen. Samtidigt är det extremt jämnt mellan de jagande lagen, som kommer fortsätta ta och tappa poäng mot varandra. Därmed är det avgjort.
Om något av de andra lagen skulle stå där som mästare i höst riskerar spelbolaget att betala ut dubbelt.
– Äsch, det händer en gång på tusen. En promilles chans kan de andra få dela på, säger Mattias Wennerkvist på NordicBet.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Kalmar
Gå till toppen