Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt mutbrott tas upp på högsta nivå

Morgan Johansson. Arkivbild.Bild: Erik Simander/TT
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson kommer att ta upp misstankarna om mutbrott inom polisen med rikspolischef Dan Eliasson.
– Jag ser allvarligt på uppgifterna som har framkommit. Jag utgår från att polisen nu utreder det här i grunden för att ta reda på vad som verkligen har förevarit, säger han till Dagens Nyheter.
Polismyndigheten har upprättat en anmälan om misstänkt mutbrott mot sig själv. Detta sedan DN granskat polisens upphandling av passtillverkning och ett IT-system. Bolaget som vann upphandlingen ska ha haft en nära kontakt med två poliser, där man bland annat bjudit på middagar och bokat en resa till Helsingfors åt dem.
Någon förundersökning har ännu inte inletts, men uppgifterna sammanställs av åklagare. Johansson säger att polisen ska "hålla sig så långt borta som möjligt från alla gråzoner".
Upphandlingen är överklagad och har därför ännu inte skrivits på.
Gå till toppen