Wimans blogg

Max Wiman: Proppen ur och sedan strilade målen in som ett skönt sommarregn

Naturligtvis rusar Malmö FF mot ett nytt allsvenskt guld.

När MFF drog ut proppen, så blev flödet fritt på ett sådant där sätt som faktiskt ett skönt sommarregn kan vara.
Målen trillade in i strid ström när Kalmar pulveriserades totalt inför över 20 000 åskådare, bara det imponerande en fredagskväll i augusti i konkurrens med festivalkräftpremiär dessutom.
Det var så intensivt att jag inte ens noterade att det faktiskt kom ett stilla sommaregn och saluterade målkalaset under slutminuterna.
Anton Tinnerholm åkte på ett par smällar direkt och det var som om det bara satte extra fart på hans batterier, för den här kvällen såg han hemtam ut i offensiven även på den mer ovana vänsterkanten.
Sedan han fixat straffen till 1–0 (Jo Inge Berget) och Alexander Jeremejeff i ett snabbt omställningsanfall (brytvinnande nick från Oscar Lewicki och klack från Erdal Rakip) ett par minuter senare fixat 2–0 så var det aldrig något snack om hur det här skulle sluta.
Romario tog en dum skallningsutvisning när han redan åkt på en varning några minuter tidigare och Kalmar försökte på Nanne Bergstrand-vis streta vidare, men utan Viktor Elm hade det här förmodligen blivit tvåsiffrigt.
Pawel Cibicki tog en liten risk när han bad om att få ta straff nummer två, men visade iskall styrka när han efter lång måltorka tvärsäkert satte 3–0.
Han spelade sen fram till Erdal Rakips 4–0 och vi såg åter den Cibicki som charmade så många i våras.
Sen studsade pigga ben in och ytterligare en Malmöpåg briljerade med en suverän assist och en hockeyassist, jag tänker förstås på Mattias Svanberg.
Och hela Malmö FF – sex olika målskyttar – hade förstås gett svar på tal i snacket om knappa segrar och måltorka. Dessutom med en stadion på festhumör i ryggen från spark nummer ett.
Det var en skön islossning för ett lag som tycks ohejdbart i årets allsvenska och som naturligtvis rusar mot ett nytt allsvenskt guld.
Lite synd var att MFF inte hade ett byte till, för det hade känts som en extra klou denna kräftkväll att Bonke Innocent fått göra en hemmadebut och ta emot publikens jubel när han klev in. Nu blir det väl lite antiklimax att både han och Carlos Strandberg förmodligen gör sina första minuter borta mot Eskilstuna, en match som MFF Support bestämt sig för att bojkotta och förmodligen får med sig alla grupperingar. Bojkotten handlar förstås om Eskilstunas sätt att fungera som klubb.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Kalmar
Gå till toppen