Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

"Vi sätter spelet klockrent. Vi bara ökade"

Sex olika målskyttar firade fredagskvällen genom att fixa MFF:s största seger på nio år (Sundsvall 2008).
– Andra halvlek är otroligt bra. Vi sätter spelet klockrent. Vi bara ökade, säger Magnus Pehrsson efter krossen mot Kalmar (6-0).

170811 Malmö FFs Alexander Jeremejeff, Andreas Vindheim och Anders Christiansen jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Kalmar den 11 augusti 2017 i Malmö.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35349Bild: LUDVIG THUNMAN
Fredagskvällen på Swedbank stadion blev en hemmafest och mardröm för gästande Kalmar. Sex olika målskyttar låg bakom segern med 6-0 när Malmö efter en målfattig sommar stod för en målkavalkad.
– Det har varit mycket snack om att vi bara vunnit med uddamålet. Vi kan dämpa det snacket nu. I dag var det bara ett lag på plan, säger Andreas Vindheim.
Fem minuter i första och andra halvlek såg till att matchen var över tidigt.
Minut 23: Pawel Cibicki hittade Anton Tinnerholm som ångade fram mot straffområdet. Marko Biskupovic chansbröt men klippte Tinnerholms ben och straff för Malmö. Jo Inge Berget satte straffen med en hård högervrist.
Minut 24: Erdal Rakip klackade bollen felvänd till Alexander Jeremejeff som tog med sig bollen med ett tillslag förbi sin motståndare och rullade in den bakom en chanslös KFF-målvakt.
– Hans senaste träningsvecka har varit hans bästa i Malmö FF, säger Magnus Pehrsson om sin anfallare.
Minut 28: Kalmars Romário skallade Anton Tinnerholm och fick sitt andra gula kort på två minuter och gästerna var en man mindre.
Det tog lika lång tid i den andra halvleken, fem minuter, för MFF att punktera matchen bortom allt tvivel.
Minut 55: Anders Christiansen tog emot en misslyckad rensning och hittade Erdal Rakip fri vid straffpunkten. För andra gången den här kvällen orsakade Marko Biskupovic straff. Den här gången fick Pawel Cibicki ta hand om den och gjorde inga misstag.
Minut 59: Cibickis misslyckade inlägg landade hos Erdal Rakip som tog ett varv med bollen runt två stillastående försvarare och placerade bollen intill den bortre stolpen till 4-0.
– Många matcher blir spretiga när man är en man mer, vi bara ökade. Vi har väldigt bra avslut, med bättre precision än tidigare, säger MFF-tränaren.
Överraskande nog fick Alexander Jeremejeff chansen från start med en avbytarbänk späckad med allsvenska toppspelare som Kingsley Sarfo och Magnus Wolff Eikrem.
– Det hade nog inte så många räknat med. Jag är oerhört glad för hur han satte sitt spel som en del av MFF. Det är inte alltid man tränar bra och sedan spelar bra i match men han satte det, säger Magnus Pehrsson och nämner även Pawel Cibickis insats i segern:
– Det känns som att han är på uppåtgående. Väldigt viktigt för honom att göra mål i dag.
Under de sista 20 minuterna gjorde Magnus Pehrsson alla sina tre byten inom ett par minuter. Mattias Svanberg låg bakom Kingsley Sarfos 5-0 och tio minuter senare var han arkitekten bakom Jeremjeffs framspelning till Christiansens 6-0.
Unge Svanberg höll euforin inlåst efter matchen.
– Vi måste ta jobbet på största allvar nu och fortsätta vinna matcher med så här många mål. Det är en bit kvar. Motivationen blir att vi vet hur det är att vinna SM-guld, säger Svanberg.
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2017: MFF-Kalmar
Gå till toppen