Sport

Dansk landslagsmålvakt till LB07

LB07 har värvat en dansk landslagsmålvakt – 20-åriga Naja Bahrenscheer. Anledningen är att Emma Lind tvingats till en knäoperation i veckan.

– Det verkar som om Emma kan vara tillbaka i träning kanske redan i nästa vecka men vi vågade inte vänta och Naja sökte en ny utmaning och ville ta klivet. Det passar oss fint, säger LB07:s tränare Sven Sjunnesson.
Naja Bahrenscheer kommer från Ballerup/Skovlunde och debuterade i A-landslaget förra hösten. 20-åriga Bahrenscheer är välmeriterad från ungdomslandslagen med 38 olika uppdrag för Danmark.
Nu vill hon bli dansk förstemålvakt också och väljer då Limhamn som avstamp.
– Hon har tränat med oss i nästan två veckor och är väldigt intressant, menar Sjunnesson.
Emma Lund beräknas vara borta i en månad. Josephine Frigge spelade senast i Göteborg och skötte sig bra, men LB07-ledningen valde att komplettera rutinerat på målvaktsfronten.
Bahrenscheer är tillgänglig omgående och kommer att vara spelklar till nystarten av allsvenskan hemma mot Hammarby 18 augusti.
– Men jag tror att Frigge står, säger Sjunnesson.
Han är nöjd med det han sett på träningen de senaste veckorna.
–Allt går enligt plan. Vi gjorde en väldigt bra match när vi vann mot Odense borta med 4-1. Vi var trygga och bekväma i spelet, tycker Sven Sjunnesson.
Den stora händelsen för LB07 den närmaste tiden är derbyt mot Rosengård på Swedbank stadion 30 augusti då hela dagen kommer att gå i damfotbollens tecken.
Tillsammans med MFF och Rosengård satsar LB07 på ett seminarium på eftermiddagen då bland annat nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson gästar Stadion och i satsningen ”med i matchen” så finns även flera politiker på plats, en av dessa centerledaren Annie Lööf.
Gå till toppen