Dygnet runt

Hiphopstjärnskott och cosplay – här är dagens festivalhöjdpunkter

Lördagen på Malmöfestivalen är späckad av aktiviteter. Dygnet Runt guidar dig till programpunkterna du inte får missa.

Musik och kultur

Jireel
Den 17-åriga rapparen Jireel är nästa stjärna på den svenska hiphophimlen. Han stod för avslutningskonserten på årets Grammisgala och ligger bakom hits som ”Snap” och ”Cataleya”.
Tid: 17.30-18.30.
Plats: Posthusscenen.
”Far and away” med Malmö SymfoniOrkester
En konsert för alla som sitter i soffan varje måndag och nynnar med till intromusiken i ”Game of Thrones”. Malmö SymfoniOrkester, med sopranen Sabina Zweiacker i täten, bjuder på musik från några av de mest populära filmerna, tv-serierna och spelen från fantasyvärlden. Det blir musik från bland annat ”Star Wars”, ”Harry Potter” och ”Avatar”.
Tid: 18-19.
Plats: Stora scenen.
The Lollipops & Torben Lundgren
Har du tröttnat på moderna tonårsidoler som Justin Bieber och One Direction? Då kan du smita in i 60-tals tältet och lyssna på forna tiders stjärnor istället. De danska bröderna Torben och Jörgen Lundgreen och deras kusin Poul Pedersen slog igenom 1963 med hits som "Do you know how much i love you", "Lies" och "Susy".
Tid: 19.30-21.15.
Plats: 60-talstältet.
Läs mer:Potato Potato gör experimentell föreställning om att vara singel
”Sincerely solo – dance edit”
PotatoPotatos föreställning ”Sincerely solo” handlar om singelskapet och hur det är att leva utanför tvåsamhetsnormen. Föreställningen har premiär i höst – men PotatoPotato bjuder på en försmak ur föreställningen redan på Malmöfestivalen.
Tid: 21.30-22.
Plats: Gatuscenen.
Läs mer:Malmös bästa: yogastudior
Yoga med livemusik
Under årets festival har programmet i S:t Petri kyrka utökats rejält. Bland annat anordnar den hyllade yogastudion Infinite Yoga en kvällsklass. Perfekt för den som vill sträcka ut lederna och stärka musklerna i en ovanligt pampig lokal.
Tid: 21.30-22.
Plats: S:t Petri kyrka.
Little Jinder
Förra året blev Little Jinder folklig med sin medverkan i tv-programmet Så mycket bättre. Just nu är hon aktuell med singeln ”Amy”.
Tid: 21.45-22.45.
Plats: Posthusscenen.

Barn och unga

Prova på wrestling
Svensk Wrestling Syd har anordnat wrestlingshower i Malmö sedan 2009. Under lördagen är flera svenska brottare på plats för att lära ut allt de kan om wrestlinggrepp, karaktärer och fejkvåld.
Tid: 11-19.
Plats: Hänget.
Cosplayklädda demonstranter under Malmö Pride 2016.Bild: Emmalisa Pauly
SM-kval i Cosplay
Kan man verkligen tävla i att klä ut sig till fiktiva karaktärer? Ja, visst kan man det! Cosplay SM har anordnats sedan 2011 och vinnaren i Malmöuttagningen går vidare till SM. Flera andra priser delas ut under Malmöfestivalen, bland annat ”Bästa ungdom”, ”Bäst på scen” och ”Domarnas favorit”.
Tid: 17.30-18.30.
Plats: Fontänen.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Läs alla artiklar om: Malmöfestivalen 2017
Gå till toppen