Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sista Sommarlund blev en fest för barnen

Utomhusklubb för barn, fiskdamm och pyssel. På söndagen tackade Sommarlund för sig genom att anordna en final i som gick i barnens tecken.

Ellen Frostner fiskar upp en på Barnfesten på Mejeriet. Här tillsammans med mamma Eleonor Åsander Frostner.Bild: Patrik Renmark
Såpbubblor och svensk hiphop mötte besökarna på Barnfesten som på söndagen flyttade ut på Mejeriets terrass.
Strax efter klockan 13 hade ett flertal barn och föräldrar sökt sig till klubben. Några av dem var Eleonor Åsander Frostner och dottern Ellen Frostner som inledde klubbesöket med att köa till fiskdammen.
– Vi har inte varit med på så många andra av Sommarlunds aktiviteter i sommar, men vi såg det här och ville titta förbi, säger Eleonor Åsander Frostner.
På plats var också Johanna Olofsson, klubbarrangör och dj, som var den som startade konceptet med Barnfesten för sju år sedan. En klubb där schlagermusik och musik av artister som Sean Banan lyser med sin frånvaro.
Barnfesten på Mejeriet.Bild: Patrik Renmark
– Det är fel att tro att alla barn gillar schlager. Är det det enda de får lyssna på så är det inte konstigt att de gör det, säger hon och berättar att hon spelar allt från svensk hiphop till Michael Jackson.
På andra sidan Mejeriet, intill Söderlyckans skatepark, har Lov i Lund dukat upp med pärlor för den pysselsugne.
Alba Mayorga och treåriga dottern Laila Bengtsson har slagit sig ner för att trä några armband på vägen till Barnfesten, en av flera aktiviteter som de deltagit i under sommaren.
– Vi har varit på nästan alla. Det är skönt att ha något att göra på sommaren i Lund, säger Alba Mayorga.
Alba Mayorga och dottern Laila Bengtsson tillverkade armband i pysselhörnan vid skateparken.Bild: Patrik Renmark
Dani Kahtan och Noah Acquaye sitter vid ett bord intill och viker popcornhållare. De har varit med på ett flertal av de aktiviteter som Lov i Lund anordnat i sommar.
– Det har varit fantastiskt, annars hade jag varit hemma, säger Dani Kahtan och får medhåll av Noah Acquave.
– Jag har varit med på flera saker. Utflykt till Tosselilla och Jump och massa annat. Det har varit väldigt bra och roligt, säger han.
Noah Acquaye och Dani Kahtan får hjälp av Adam Clark med att vika popcornstrutar.Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen