Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånsk journalist saknas efter ubåtshaveri

Den skånska journalisten Kim Wall saknas efter ett reportage om den danske uppfinnaren Peter Madsen. Hon sågs senast i torsdags kväll när hon åkte iväg med hans ubåt i Köpenhamn.

Journalisten Kim Wall saknas efter ett reportage från den danska ubåten Nautilus.Bild: Tom Wall Gorm Kallestad
Kim Walls familj gick på lördagen ut med ett pressmeddelande om händelsen. Familjen skriver:
”Det är med stor bestörtning vi, hennes familj, tagit emot beskedet att Kim saknas efter ett reportageuppdrag i Danmark. Vi tror och hoppas innerligt att hon ska återfinnas välbehållen.
Kim är 30 år gammal, och utbildad bland annat på Sorbonne i Paris, London School of Economics i London samt Columbia universitet i New York. Det var vid Columbia hon avlade sin masterexamen i journalistik 2013.
Sedan dess har hon haft hela världen som sitt arbetsfält och rapporterat bland annat från Stilla havet, Afrika, Asien och USA. Hon är stationerad i New York och Beijing.
Kim är starkt fokuserad, ambitiös och hängiven sitt arbete. Hon skriver ofta om sociala frågor, utrikespolitik, popkultur och jämställdhetsfrågor.”
Kim Walls bror Tom Wall är medarbetare på HD och Sydsvenskan.
Gå till toppen