Sport

Första singeltiteln för Lister

Efter nitton dubbeltitlar på ITF-touren så har Cornelia Lister nu också tagit den första singeltiteln. Fair Play-spelaren vann sent på lördagen 15 000-dollarsturneringen BP Ultimate Las Palmas de Gran Canaria i Las Palmas.

– Jag är jätteglad att äntligen vinna en singeltitel efter allt slit. En speciell känsla att ha en singeltitel också. Det betyder oerhört mycket för mig, säger Lister.
I finalen besegrades italienskan Gaia Sanesi, rankad 510 i världen, med setsiffrorna 6-4, 6-4. Finalen blev jämn, men Cornelia servade bra och bröt italienskans serve i slutet av första set och direkt i andra. Vid ställningen 5-4 servade 23-åringen hem första singeltiteln i karriären.
–Jag var väldigt nervös under hela matchen i finalen och blev så lättad när jag höll mitt servegame blankt och lyckades vinna matchen.
Bild: Göran Stenberg
Cornelia, som vann fem matcher i turneringen och spelade strålande grustennis, var illa ute i åttondelsfinalen mot spanjorskan Lucia Marzal Martinez, men vände underläge till seger (4-6, 6-2, 6-4). Därefter blev det segrar i raka set mot Lucia Cortez Llorca, Spanien, i kvartsfinalen och mot Melanie Klaffner, Österrike, i semifinalen.
Det var många känslor efter triumfen.
–Jag har haft kontakt i telefon med min tränare Frank Messerer efter varje match. Vi har lagt upp en ny strategi hela tiden som fungerat. Det har varit jobbigt att inte få till det och det är så skönt att ha ett så fint stöd från mina föräldrar. Det är många som trott på mig och det är jag tacksam för.
Lister är inne i en intensiv tävlingsperiod och jobbar hårt för att etablera sig även som singelspelare.
– Jag sticker direkt till Leipzig för att för att kvala till en turnering där i både singel och dubbel. Veckan därpå är det ytterligare en tävling i Tyskland innan det bär av till Asientouren, hälsar Cornelia Lister.
Gå till toppen