Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Fullsatt när biobesökarna sjöng med till Grease

Många fick vända i dörren när biograf Spegeln körde sing-a-long till Grease på Malmöfestivalen. – Vi hade nog kunnat dela ut 100 biljetter till, säger Emma Karlsmark Elfstrand, bistroansvarig på Spegeln.

Ann Hector som kommit till filmvisningen ihop med dottern Maja, tar ton under uppvärmningen innan filmvisningen.Bild: Patrik Renmark
På söndagens samlades Grease-fansen på Spegeln för att titta på och sjunga med till 70-talsmusikalen Grease. Biografens sing-a-long-föreställnigar har varit omåttligt populära sedan starten och när portarna slogs upp under Malmöfestivalen på söndagen var det inget undantag.
Många fick vända i dörren när de 167 platserna i salongen var fyllda.
En av dem som lyckades få tag på en stol i biografmörkret var Anne Hector som var där med dottern Maja.
– Grease var den första filmen som jag såg själv utan mina föräldrar. Nu är min dotter tio så hon är i samma ålder som jag var när filmen kom. Därför tyckte jag att det var roligt att ta med henne, säger hon.
Så det är lite nostalgiskt för dig?
– Ja, vi levde Grease. Sjöng och dansade och skulle återskapa filmen.
I vanlig ordning var underhållaren Kristoffer Jonzon var på plats för att värma upp publikens stämband. Efter ett kort quiz pumpade han igång publiken med allsångsversion av ”Hopelessly devoted to you”.
– Tänk inte, bara sjung. Det är det som är grejen, säger han.
Underhållaren Kristoffer Jonzon värmer upp publiken inför filmvisningen i biograf Spegeln.Bild: Patrik Renmark
Men trots Kristoffer Jonzons tips är publiken lite tveksam till en början. Förutom någon som har en krullig peruk som skulle passat utmärkt på någon i filmens tjejgäng Pink ladies är det ingen som var utklädd. Under introt är sången trevande och de flesta verkar vänta på att stämningen ska ta fart.
Therese Nilsson sitter i mitten av salen. Hon säger att hon inte har någon bra sångröst, men det verkar inte oroa henne.
– Det är så mycket annat folk här så jag kommer inte höras ändå, säger hon.
Efter en liten stund börjar publiken sakta mjukna. Skratten blir lite högre och några personer längre bak i salongen pratar med i replikerna när John Travolta dyker upp på den vita duken.
– Det är en jättebra film. Jag är här med min fru för att sjunga Grease, säger Peter Wallentén.
Har du någon favoritlåt?
– Det är nog den första låten. Den när de träffar varandra och beskriver sin sommar.
Det verkar som att fler personer håller med Peter Wallenten. När tonerna till ”Summer nights” sprider sig i salen är de flesta med på noterna. De sjunger med och stämningen stiger.
– Filmen har ju några år på nacken och när man ser den så märker man att det inte är någon höjdare egentligen. Men det har ju blivit en kultfilm och det är bra låtar i den. Så det är skithärligt att ha det här, säger Kristoffer Jonzon.
Emma Karlsmark Elfstrand, bistroansvarig på Spegeln, tycker om tanken att göra bio till en gruppaktivitet, även om de flesta är ovana vid det till en början.
– I vanliga fall är det en stor samling människor som låtsas att det inte finns något runtomkring förutom det som händer på duken. Då kan det vara lite frigörande att få låta, prata och bekanta sig med alla andra i salongen som man delar ett intresse med, säger hon.
Emma Karlsmark Elfstrand.Bild: Patrik Renmark
Läs alla artiklar om: Malmöfestivalen 2017
Gå till toppen