Dygnet runt

Grease-sing-along och käpphästar – här är dagens festivalhöjdpunkter

På den sjunde dagen vilade Gud – men för Malmöfestivalen är söndagen knappast en vilodag. Dygnet Runt guidar dig till programpunkterna du inte får missa idag.

Bild: Paramount

Musik och kultur

Grease-sing-a-long
Spegelns sing-a-long-föreställningar har varit omåttligt populära sedan starten. Under Malmöfestivalen visar de 70-talsklassikern Grease och salongen fylls med läderklädda T-Byrds och tuggummituggande Pink Ladies.
Tid: 14.30-16.30.
Plats: Spegeln.
Läs mer:Peg Parnevik inför spelningen på Malmöfestivalen
Rix FM Festival
För den som vill uppleva många stora artister på kort tid är Rix FM Festival det perfekta alternativet. På två timmar avlöser stjärnor som Tove Styrke, Peg Parnevik, Mike Perry och Rhys varandra på scenen.
Tid: 18-20.
Plats: Stora scenen.
Babian
Det svenskspråkiga rockbandet har blivit omtalade som ett av Sveriges bästa liveband, nominerats till P3 Guld och komponerat vinjettmusiken till SVT:s program ”Sommarlov”. Med andra ord vill du inte missa deras spelning på rockscenen.
Tid: 20-20.45.
Plats: Rock Stage.
Bild: Patrick Persson
Säkert
Annika Norlin har hyllats för sina skivor som Säkert och Hello Saferide. I låtarna på nya Säkert-skivan ”Däggdjur” behandlar hon ämnen som att åldras som kvinna i patriarkatet och att snooza en måndagsmorgon med någon man är kär i.
Tid: 21.30-22.50.
Plats: Stora scenen.
Min stora sorg
Min stora sorg, eller Anso Lundin som hon egentligen heter, debuterade med singeln ”Blomstertid” 2012. Året efter kom debutalbumet ”MVH Anso, M$$” som hyllades av kritikerkåren. På mors dag i år släppte hon en ärlig och naken singel om moderskapet: ”Canta mami”.
Tid: 22-22.55.
Plats: Gustavscenen.

Barn och Unga

Om rymden och Tycho Brahe
Nu får alla vetgiriga och rymdnördiga kids chansen att koka en egen stjärna och göra egna Saturnus-isbitar. Föreställningen leds av astropedagogen Peter Hemborg från Tycho Brahe-observatoriet i Oxie.
Tid: 12.15-12.40.
Plats: Barnlandet.
Läs mer:Sverigepremiär när käpphästfilm inleder filmfestival i Malmö
Gör din egen käpphäst
Käpphästridning har på kort tid blivit en populär sport i Finland och en dokumentärfilm om fenomenet inleder Nordisk Panoramas filmfestival i september. Under Malmöfestivalen kan ungdomar göra egna käpphästar.
Tid: 14-19.
Plats: Hänget.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Läs alla artiklar om: Malmöfestivalen 2017
Gå till toppen