Wimans blogg

Grebbestad sänkte Trollhättan i seriefinalen i division 2

Ett annorlunda Malmö FF-fokus i veckan då CL och EL spelar play off.

Det är ju sådan idrotten är. Det finns alltid nya mål att sikta mot och spekulera kring.
Så vi förflyttar oss till division 2 Norra Götaland, där det i helgen spelades seriefinal mellan Grebbestad och Trollhättan.
Ni har förstås redan räknat ut varför, om tio dagar så möter Malmö FF detta Trollhättan i cupen. Ett lag som nu kan rikta fullt fokus på den matchen. Vilket man säkert gjort ändå...
Mötet på Bohuskusten i Grebbestad, mellan Tanumshede och Fjällbacka – mitt i Camilla Läckberg-land alltså – har uppenbarligen varit omtalat ett tag.
Grebbestad utklassade Trollhättan i våras, men låg inför mötet bara två poäng före. Nu är det fem.
Cirka 500 åskådare följde matchen på det som betecknas som ett fullsatt Siljevi idrottsplats och Trollhättan hade fått ihop en bussresa de nästan tio milen uppåt nordväst.
Grebbestad tog ledningen med 2-0 i paus, men Trollhättan gick upp till 2-2 innan hemmalaget avgjorde.
– Vi ändrade i organisationen och fick till ett bättre anfallsspel med gott resultat. Jag vet inte hur många chanser vi skapade och missade, sa Trollhättans tränare Tor-Arne Fredheim och suckade tungt enligt ttela.se.
Ni minns norrmannen som allsvensk fotbollsspelare och tränare för IFK Norrköping.
Är vi nu lite crazy så får ni två videokittlare från denna seriefinal också inför cupmatchen den 23 augusti.
Grebbestad-Trollhättan 3-2 (2-0)
Målen: 1-0 (15) Anton Henriksson, 2-0 (40) Jonas Henriksson, 2-1 (64) Jonas Emanuelsson, 2-2 (76) Josef Daoud, 3-2 (82) Jonas Henriksson.
***
Allsvenskan, vad ska vi säga om allsvenskan? Att verkligen inget lag förmår att utmana Malmö FF hur de än försöker. AIK:s poängtapp mot Eskilstuna innebär att avståndet till nya tvåan Djurgården är 13 poäng.
Det innebär att MFF bara behöver få ihop 21 poäng på de 11 återstående matcherna alldeles oavsett om Djurgården och/eller Sirius går fullt. Ett snitt på drygt 1,90.
Dessa tabellrader räcker (segrar-oavgjorda-förluster) för Malmö FF:
7-0-4
6-3-2
5-6-0
***
Utespelarna på bänken mot Kalmar: Mattias Svanberg, Rasmus Bengtsson, Magnus Wolff Eikrem, Kingsley Sarfo, Bonke Innocent och Behrang Safari. Inte disponibla: Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.
Vågar säga att samtliga dessa inte bara platsat i alla andra allsvenska lag, utan att de varit lyskraftiga stjärnor. Lite galet alltså.
***
Räknar jag rätt så gjordes två mål, tre assist, två hockeyassist och en straff fixades av det vi brukar kalla egenproducerade spelare för MFF mot Kalmar.
***
När jag sett bilder i efterhand är den absolut roligaste sekvensen när Mattias Svanberg på slutet slår en djupledsboll för Anton Tinnerholm och backen tycker liksom att det får vara nog och avstår att ta löpningen. Då tar Svanberg löpningen själv i stället och hinner upp och fångar in sin egen djupledspassning.
***
Eskilstuna borta på lördag utan supportrar (som bojkottar "köbelaget") - då gäller det att hålla ordning på den något egoistiske Buya Turay. Det blir inte en promenad i parken, men för övrigt så ordnar ett antal supportergrupperingar en storbildsvisning i parken av matchen.
Gå till toppen