Malmö

Ystadvägen öppen igen efter skottlossning i föreningslokal

Polisen har genomfört en teknisk undersökning i Föreningarnas hus och avspärrningarna på Ystadvägen är hävda. Enligt vittnen har en man skjutit mot personer under en stor fest i en lokal tidigt på söndagsmorgonen. Två personer vårdas på akuten med livshotande skador.

Polis och avspärrningar utanför Föreningarnas hus på Ystadvägen i Malmö på söndagsmorgonen efter att tre män skadats i en skottlossning.Bild: Johan Nilsson/TT
Än så länge har polisen ingen misstänkt eller gripen. Men eftersom ett stort antal personer befann sig på platsen finns många vittnen till händelsen.
–Det är alltid så att vittnen ger ett bättre utredningsläge, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
– Det fanns mycket folk på platsen och jag vet att man har genomfört insamling av deras uppgifter.
Polisen har under morgonen även knackat dörr i området. De har också undersökt om kameror i området kan ha fångat något av intresse.
Det var vid 05.50 under söndagsmorgonen som en okänd man ska ha gått in och skjutit mot festdeltagare som befann sig inuti en lokal i Föreningarnas hus på Ystadvägen. Vittnen till händelsen säger till Sydsvenskan att skjutningen ska ha föranletts av ett bråk mellan festdeltagare och utomstående.
– En man kom in i lokalen med höjt vapen och skrek "Vem slog min bror?"
Efter det ska mannen ha skjutit ”hej vilt” i lokalen. Tre personer ska ha träffats och förts till sjukhus, varav två med livshotande skador.
Enligt Anna Göransson är det inte säkerställt hur många misstänkta gärningspersoner som är inblandade i händelsen.
– Det är oklart om det är en eller flera. Det är inte heller känt hur de försvann från platsen.
Tekniker har säkrat vissa fynd, och dessa kommer att skickas för analys. Antal gärningsmän är fortfarande oklart, men efter skottlossningen ska flera personer lämnat lokalen, vilka är intressanta för utredningen.
Händelsen rubriceras i nuläget som försök till mord eller dråp.
Gå till toppen