Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Köpenhamnspolisen söker efter kropp i Kögebukten

Tekniker har undersökt ubåten Nautilus sedan söndagsmorgonen. Vid halv tolv-tiden på förmiddagen meddelade Köpenhamnspolisen att ingen person har hittats i ubåten. Kim Wall är fortfarande försvunnen och efterlyst.

Bild: TT/Bildbyrån
En kort pressträff hölls vid lunchtid på söndagen.
– Det är inga personer, varken döda eller levande i ubåten, säger Jens Møller, chef för personfarlig kriminalitet vid Köpenhamnspolisen, uppger Ekstrabladet.
Läs också Ingen kropp i danska ubåten
Jens Møller berättar vidare att polisen fortsätter att söka i Kögebukten efter en död person.
– Vi hoppas fortsatt på att hitta Kim Wall i livet, men förbereder oss på att hon kan vara död, säger han.
Familjen är informerad om att ingen person hittats i ubåten.
Enligt Jens Møller ”verkar det” vara bevisat att ubåten sänktes medvetet, men det kan ta några dagar att sammanställa allt bevismaterial. Saltvatten kan ha skadat bevis, säger han.
Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med information om vad de kan ha sett. Han uppmanar seglare och båtfolk att hålla utkik om de ser något i vattnet.
– Tänk inte att det bara är skräp och segla förbi, säger Jens Møller.
Det finns fortfarande inga misstänkta utöver uppfinnaren och ubåtsägaren Peter Madsen. Ubåten som har genomsökts betraktas som en brottsplats, uppger Köpenhamnspolisen.
Bild: Johan Nilsson/TT
Gå till toppen