Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Langseth hyllar Alicia Vikander

Lisa Langseth och Alicia Vikander 2010. Arkivbild.Bild: Leif R Jansson/TT
I fjol gick Alicia Vikander till historien som den andra svenska Oscarsvinnande skådespelaren genom tiderna, när hon fick en Oscar för sin biroll i "The danish girl". Filmdebuten skedde dock i svenska "Till det som är vackert" 2010, och i dagens "Sommar i P1" berättar regissören Lisa Langseth om sitt möte med den då ganska okända skådespelerskan.
– Första gången jag träffade Alicia Vikander jobbade hon i en blombutik. Hon har sökt scenskolan men inte kommit in, och nu vet hon inte vad hon skulle ta sig för, säger Langseth.
Och Vikander övertygade redan från början:
Hon är så bra. Ja, hon är bra från första stund, berättar Langseth.
2013 samarbetade duon återigen i filmen "Hotell", och i oktober har deras nya film "Euphoria" premiär. I den spelar Alicia Vikander och Eva Green två systrar som reser genom Europa till en mystisk klinik för assisterat självmord. Även Charlotte Rampling spelar i filmen, som även tävlar på den prestigefulla filmfestivalen i Toronto i höst som enda svenska film.
Gå till toppen