Familj

Minnesord om Lars "Lasse" Karlsson

Lasse Karlsson, Ängelholm, har avlidit i en ålder av 74 år. Han sörjes närmast av hustrun Angela, barnen Linda, Cathrine och Fredrik med familjer.

Vår käre vän och svåger har hastigt och oväntat lämnat oss. Han var ute och cyklade när hjärtat plötsligt inte ville mer.
Lasse växte upp i en stor syskonskara med två systrar och fem bröder på en lantgård i Lärkholm i Tåssjö socken. Tidigt fick han hjälpa till på gården som brukligt var på den tiden.
Han började som 13-åring att spika lådor hos Filip Karlsson i Lärkeröd. Körde sedan taxi i Åsljunga och Örkelljunga under ett antal år.
Efter detta började han på Posten i Munka Ljungby som lantbrevbärare. Posten flyttades efter en tid till Ängelholm. Han blev här en mycket omtyckt ”postare” som inte bara delade ut post utan även hjälpte till med allehanda ting. Många av sina kunder hjälpte han även på fritiden. Han blev hos dem en mycket kär och uppskattad vän. Han jobbade här fram till sin pensionering 2007.
Idrottskarriären började tidigt redan som 14-åring i IFK Rössjöholm. Han spelade 876 matcher innan en brusten hälsena satte stopp för den karriären 1986. Han uppfattades som en riktig gentleman och dominerade på planen långt upp i 40-årsåldern.
I omgångar, som blev lyckosamma, var han också spelande tränare. Han satt även med i styrelsen som kassör under många år. Han var en eldsjäl i föreningen och skötte bland annat Stödföreningen och Bingolottoförsäljningen.
Under ett antal år var han en uppskattad vaktmästare på Idrottsplatsen. Han fick Idrottsringens pris ”Kannan” för 1992 års ledarprestation. Detta delades ut i Hembygdsparken i Ängelholm på Svenska Flaggans dag 6 juni 1993. Motiveringen var ”För många års, både helhjärtat och framgångsrikt, ideellt arbete i IFK Rössjöholm”.
Lasse var också tränare för ÄFF:s P12-lag där han följde sonen Fredriks utveckling. Inom Sjöalts bandyförening var Lasse aktiv i cirka 20 år och var där en stor profil. Bland annat fick han som senior representera Skånelaget.
Efter sin pensionering var Lasse mycket aktiv. Man kan tro att han hade mer än 24 timmar om dygnet. Sitt hem och sin trädgård vårdade han ömt. Han var en stor naturvän. Återvände ofta till sitt kära ”Snäckan” där han hjälpte till både i stort som smått. Lingon- och svampplockning ägnade han sig gärna åt.
Familjen stod honom varmt om hjärtat. 1970 gifte han sig med sin Angela och de fick barnen Linda, Cathrine och Fredrik. För dessa och deras familjer ställde han alltid upp och han älskade att vara med sina barnbarn.
Saknaden av Lasse är stor hos hans familj, hans bröder och svägerskor med familjer och många vänner. Han hade fortfarande så mycket att ge.
Det är med sorg i hjärtat som vi måste inse, att vi nu måste fortsätta våra liv utan Lasse.
Vi minns honom med glädje och bevarar honom i våra hjärtan. Vi tänker på hans nära och kära som mist sin älskade man, pappa, morfar och svärfar.
Margareth och Lasse Petersson
svägerska och svåger
Gå till toppen