Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Nytt kapitel skrivs för anrik skolbyggnad

Från 50 till 550 elever. I januari flyttar trångbodda Internationella skolan in i tidigare Östervångsskolan. Moderna byggregler möter krav på varsamhet när 1800-talsbyggnaden anpassas för dagens och framtidens barn. Vid sidan om tar nya lokaler form.

"Biblioteket är hjärtat i byggnaden" säger Eva Lindholm, projektledare för skolans omgörning på Lundafastigheter. Här inspekterar hon salen med entreprenadingenjör Andreas Johnsson och Ulrika Wiman, rektor för International School of Lund som flyttar hit i januari 2018.Bild: Ingemar D Kristiansen
Den vackra parkomgärdade skolbyggnaden öster om Botan byggdes 1869-71 som en skola för döva och hörselnedsatta barn i Lund. Då tillhörde den Malmöhus- och Kristianstads landsting men på 1930-talet blev den statlig. På 1960-talet döptes skolan efter Östervångsvägen som den ligger utmed, och på 1990-talet byggnadsminnesförklarades byggnaden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Byggkollen
Gå till toppen