Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt kapitel skrivs för anrik skolbyggnad

Från 50 till 550 elever. I januari flyttar trångbodda Internationella skolan in i tidigare Östervångsskolan. Moderna byggregler möter krav på varsamhet när 1800-talsbyggnaden anpassas för dagens och framtidens barn. Vid sidan om tar nya lokaler form.

"Biblioteket är hjärtat i byggnaden" säger Eva Lindholm, projektledare för skolans omgörning på Lundafastigheter. Här inspekterar hon salen med entreprenadingenjör Andreas Johnsson och Ulrika Wiman, rektor för International School of Lund som flyttar hit i januari 2018.Bild: Ingemar D Kristiansen
Den vackra parkomgärdade skolbyggnaden öster om Botan byggdes 1869-71 som en skola för döva och hörselnedsatta barn i Lund. Då tillhörde den Malmöhus- och Kristianstads landsting men på 1930-talet blev den statlig. På 1960-talet döptes skolan efter Östervångsvägen som den ligger utmed, och på 1990-talet byggnadsminnesförklarades byggnaden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen