Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Peg Parnevik inför spelningen på Malmöfestivalen: ”Det här är Peg 2.0”

Hon tog steget direkt från reality-tv till musikscenen. Förra årets turné med Rix FM Festival var första gången hon stod på scen framför en stor publik. Ikväll är hon tillbaka – och mycket har hänt sedan sist.

Bild: Noella Johansson/TT
– Jag tror det blir roligare, både för publiken och mig, i år. Jag har blivit mer bekväm och modigare, säger hon inför kvällen konsert på Stortorget.
Peg Parnevik blev känd som en del av realityserien ”Parneviks” på TV3, där svenska och internationella kändisar besöker familjen Parnevik. Sedan bestämde hon sig för att satsa på musiken, landade ett skivkontrakt med Sony Music och gav ut debutsingeln "Ain't No Saint" i mars 2016.
Låten tog sig in på en andraplats på svenska singellistan och följdes upp med singeln "We Are (Ziggy & Carola)" i juni 2016. Men artistkarriären gick nästan för snabbt i början. Först nu har hon hunnit landa i vad för sorts musik hon faktiskt vill göra, menar Peg Parnevik.
– Nu har jag precis släppt min nya EP och med den känns det som att jag har bestämt mig: det här är jag, det här är Peg som artist.
Så vem är du som artist?
– Nu vet jag: jag vill ut i världen, till USA och jag vill bli bättre på att spela live. Den här EP:n är lite annorlunda jämfört med när jag började. Det här är Peg 2.0 – det är lite mognare. Det är musik jag själv skulle lyssna på som tonåring eller som tjugoåring.
Bild: Noella Johansson/TT
Med 218 000 följareInstagram har Peg Parnevik använt sina kanaler i sociala medier till att lyfta feministiska frågor. Nyligen blev hennes lillasyster Penny Parnevik utsatt för att någon hackade hennes Instagramkonto och publicerade nakenbilder på henne.
”Då undrar jag, när kommer en kvinnlig kropp vara som en manlig kropp: bara en kropp. En kropp som inte sexualiseras gång på gång. En kropp som existerar som mer än ett sexuellt objekt, mer än bara för att föda barn?” skrev Peg Parnevik då på Instagram.
Samtidigt som Peg Parnevik fick allt fler följare på sociala medier så förstod hon vilken viktig plattform hon hade.
– Jag kunde såklart fortsätta att bara vara en artist som postar fina bilder – men har man en röst så tycker jag att man ska använda den.
– Jag vet hur det är att leva som ung tjej i det här samhället. Om jag kan starta diskussioner på Instagram där 500 personer börja diskutera i kommentarsfältet – då gör jag det.
Det dyker upp hat i kommentarsfälten – men också mycket kärlek, berättar hon.
– Ibland är det äldre män som hör av sig och säger ”Tack för att du är en så bra förebild för mina barn”. Då känner jag bara ”wow”. Det värmer verkligen.
Bild: Noella Johansson/TT
Den senaste tiden har hon bott i Stockholm men efter sommarturnén är Peg Parneviks plan att flyga över till familjen i Florida, ta det lugnt ett tag och skriva ny musik.
– Jag älskar Sverige och att jobba här men Sverige känns som ett andra hem för mig. Jag vill hellre bo i Florida och komma hit för att jobba. I min familj är vi väldigt tajta och jag vill vara nära dem.
Vad kan man vänta sig av din konsert i Malmö under Rix FM Festival?
– Det blir mycket kärlek och sommarvibbar, fresh och kul. Jag ska köra latinversionen av ”Don't Tell Ma” – den är jättehärlig, den känns som att sitta i solen på en strand i Florida med en drink i handen.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Läs alla artiklar om: Malmöfestivalen 2017
Gå till toppen