Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Skytten flydde i bil – polisen söker vittnen

Personer som kan ha varit inblandade i skjutningen i Föreningarnas hus lämnade platsen i bil. Under söndagen har polisen säkrat vissa fynd på platsen.

Polisavspärrningar utanför Föreningarnas hus på Ystadvägen under söndagen.Bild: Elinor Strand
Polisens arbete med att reda ut vad som hände tidigt på söndagsmorgonen på Ystadvägen i Malmö fortsätter. Sedan förmiddagen har polisens tekniker undersökt festlokalen i Föreningarnas hus. Vid tretiden på eftermiddagen meddelade polisen att den tekniska undersökningen avslutats. Under dagen har man säkrat vissa fynd på platsen.
– Men vi går inte ut med vad det rör sig om, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Polisen vill inte berätta om fynden upphittats inomhus eller utomhus. Men eftersom det rör sig om fynd som ska skickas på analys är det troligt att det rör sig om exempelvis vapenfynd.
Hur många gärningsmän som varit inblandade i skjutningen är fortfarande oklart för polisen.
– Men vi vet att flera personer lämnade lokalen efter skottlossningen och alla är såklart intressanta för utredningen.
Anna Göransson bekräftar att det ska ha skett ett bråk innan eller i anslutning till skjutningen.
Läs mer: Vittne: ”Han sköt hej vilt i lokalen”
Under söndagen har polisen genomfört ett stort antal förhör med personer som var på plats vid festlokalen under morgonen.
Under dagen har bilden av hur den misstänkta skytten lämnade platsen klarnat. Uppgifter som framkommit under förmiddagens förhör pekar mot att skytten flydde från platsen i en bil.
– Personer som man kan misstänka har med skottlossningen att göra, har setts lämna platsen i en bil, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.
Polisen är nu mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som kan lämna fler uppgifter om bilen, och uppmanar den som sett något att ringa 114 14.
– Har man gjort iakttagelser vid den här tiden, klockan 06 på morgonen på den aktuella platsen, så vill vi såklart gärna komma i kontakt med den.
Hur såg bilen ut?
Polisavspärrningar runt Föreningarnas hus på Ystadvägen i Malmö under söndagen.Bild: Elinor Strand
– Det har jag inga uppgifter om.
Sedan 09.30-tiden arbetade polisens tekniker på platsen. Vid 11-tiden var kvarteret runt Föreningarnas hus fortfarande avspärrat, men Ystadvägen var öppen för trafik igen. Vid klockan 14.55 var den tekniska undersökningen av lokalen klar, skriver polisen på sin hemsida.
Läs alla artiklar om: Skjutningen i Föreningarnas hus
Gå till toppen