Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump svävar på målet om högerextrema

Efter den dödliga bilattacken mot antirasister i amerikanska Charlottesville på lördagen fördömde Donald Trump "våld från många sidor" och fick kritik från de egna leden för att relativisera högerextremism. På söndagen bemötte Vita huset kritiken, men inte heller denna gång framgick om Trump väljer sida mellan högerextremister och antirasister.

Donald Trump lämnar presskonferensen utan att besvara journalisternas frågor om bilattacken i Charlottesville.Bild: Pablo Martinez Monsivais AP/TT
Lördagens attack i Charlottesville i Virginia, som följde på en högerextrem demonstration i staden, var på allas läppar när Trump kort därefter höll presskonferens på sin privata golfklubb i New Jersey. Men i stället för att fördöma attacken tycktes presidenten utmåla högerextremister och antirasister som lika goda kålsupare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen